Πάτρα: Ξεκίνησε η δίκη του θανατηφόρου τροχαίου στο λιμάνι της Αγίου Νικολάου

Ξεκίνησε η δίκη για το τροχαίο στο λιμάνι της Πάτρας που στοίχισε τη ζωή σε τρεις νέους ανθρώπους!

Ο κατηγορούμενος είναι παρών στη δίκη, ενώ αυτή την ώρα καταθέτει ο πατέρας του άτυχου Ανδρέα Αλέξη.

Ο τραγικός πατέρας ζήτησε από το δικαστήριο να του δώσει την άδεια, να συναντήσει τον κατηγορούμενο, γιατί όπως είπε, εδώ και 1,5 χρόνο δεν τον έχει γνωρίσει.

Κατόπιν αυτού, ακολούθησε συγκλονιστική στιγμή. Τον κοίταξε και του έδειξε τη φωτογραφία του παιδιού του.

Το συμβάν είχε συγκλονίσει την Πάτρα, αλλά και το πανελλήνιο, με τον πνιγμό τριών νέων παιδιών, τριών φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους στο μώλο της Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Η υπόθεση έρχεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, μετά την αναβολή που πήρε τον περασμένο Δεκέμβριο 2016, λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης και έτσι ορίστηκε νέα δικάσιμος.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων, πατέρας, μητέρα και αδερφός του Ανδρέα Αλέξη, πατέρας και μητέρα της Ζαπάντη, ενώ κατέθεσε και ο συνοδηγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνοδηγός φέρεται να κατέθεσε ότι ο οδηγός πήδηξε από το μοιραίο αυτοκίνητο, πριν πέσει στη θάλασσα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ενδεχομένως να μην ολοκληρωθεί σήμερα η ακροαματική διαδικασία. Αύριο, Τρίτη αναμένεται να καταθέσουν ο τρίτος διασωθείς, ο ταξιτζής που ήρθε για βοήθεια και δυο μάρτυρες υπεράσπισης. Θα ακολουθήσει η απολογία του κατηγορούμενου, η πρόταση του Εισαγγελέα και οι αγορεύσεις των τεσσάρων δικηγόρων για να εκδοθεί η απόφαση.