Πάτρα: Καταθέτει από το μεσημέρι η Δήμητρα Πισπιρίγκου στην Ασφάλεια Αττικής

Η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι, στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Ασφάλεια Αττικής

Στον 11ο όροφο του κτηρίου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου στεγάζεται η Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, καταθέτει από τις 12.00 το μεσημέρι, η Δήμητρα Πισπιρίγκου μετά την κλήτευση που έλαβε. Η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, κλήθηκε μετά το πόρισμα που κατέθεσαν οι δύο ιατροδικαστές, για όσα γνωρίζει για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ήταν στο σπίτι της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα όταν η Ιριδα κατέληξε και βρέθηκε νεκρή στην κούνια της, την Άνοιξη του 2021 .

Αποδοκιμασίες κατά την είσοδό της στη ΓΑΔΑ

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου νωρίς το μεσημέρι (21/06-13.00) πέρασε από το υπόγειο γκαραζ την είσοδο της ΓΑΔΑ . Με τις αστυνομικούς που κατέβηκαν να την παραλάγουν να απωθούν αδικαιολόγητα τους δημοσιογράφους που κατέγραφαν την είσοδο της Δήμητρας Πισπιρίγκου στο Αστυνομικό Μέγαρο της Λ.Αλεξάνδρας, ενώ πολίτες διερχόμενοι που αντιλήφθηκαν την παρουσία της στο χώρο, την αποδοκίμασαν με ύβρεις.  Με την κατάθεση της αδελφής της Ρούλας Πισπιρίγκου ολοκληρώνονται οι καταθέσεις ενώ έως τα τέλη της εβδομάδας, ενδέχεται κάποιοι να κληθούν να καταθέσουν συμπληρωματικά .

««Πριν από τη συγκεκριμένη είσοδο στο αστυνομικό μέγαρο ήταν σε πάρα πολύ ήρεμη κατάσταση, ψύχραιμη και πανέτοιμη να δώσει τη συγκεκριμένη κατάσταση… Κλήθηκε να εκτελέσει ένα καθήκον, αμέσως ανταποκρίθηκε. Ήδη είναι σε εξέλιξη η κατάθεσή της η οποία δίνεται ενόρκως, δηλαδή αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας και πηγή πληροφόρησης για τα ερευνόμενα περιστατικά και ειδικά για της μικρής Ίριδας, γιατί βρισκόταν στο σπίτι και η ίδια», ανέφερε ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος ο οποίος τη συνόδευσε στο Μέγαρο της ΓΑΔΑ. Ενώ για το επεισόδιο με τους πολίτες, ο δικηγόρος ανέφερε, ότι «Ήταν 2 ή 3 κυρίες που καταφέρθηκαν εναντίον της Δήμητρας Πισπιρίγκου, η οποία προσήλθε στην ώρα που την κάλεσαν, άμεσα και πρόθυμα να εκτελέσει την υποχρέωσή της και να δώσει την μαρτυρική κατάθεση για την οποία κλήθηκε».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου σύμφωνα με το νομικό της συμπαραστάτη, Όθωνα Παπαδόπουλο, «Θα του δούμε αν είναι έτσι (δολοφονίες)… Είπε (η Ρούλα) ότι δεν το περίμενε. Το θεωρεί ως αποτέλεσμα της σκιαγράφησης υπόθεσης και της προσωπικότητάς της μέχρι σήμερα. Ότι Υπήρχαν παθολογικά αίτια που είχαν δοθεί ως αίτια θανάτου στους γονείς. Τώρα ξαφνικά εξαφανίστηκαν τα παθολογικά αίτια ή αμφισβητούνται και εμφανίζεται με μία απρόσμενη βεβαιότητα το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου που θα πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά όταν θα έχουμε στα χέρια μας το σύνολο του πορίσματος».