Πάτρα: “Φιλοξενία” στο Αστυνομικό Τμήμα για άστεγη- Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου δήλωσε ότι “θα δει το θέμα το επόμενο πρωί”

Η άστεγη γυναίκα, εν μέσω καταιγίδας, ζήτησε καταφύγιο, για να αντιμετωπίσει τις καιρικές συνθήκες και κατέληξε σε “φιλοξενία” στο Αστυνομικό Τμήμα, μετά την άρνηση της  Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου

«Βρέχει και δεν έχω που να πάω, έχω γίνει μούσκεμα, δεν μπορώ να κοιμηθώ απόψε στο δρόμο», παραθέτει την έκκληση της 49χρονης άστεγης προς τους αστυνομικούς στο Γ’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, ρεπορταζ του tempo24.news.

Η 49χρονη εν μέσω καταιγίδας που έπληττε το βράδυ της Κυριακής (27/11) την Πάτρα, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα, και ζήτησε καταφύγιο, για να αντιμετωπίσει τις καιρικές συνθήκες.

Οι αστυνομικοί απευθύνθηκαν στο υπνωτηρίου αστέγων του Δήμου και συνάντησαν την άρνηση των υπευθύνων. Σε επικοινωνία με την υπεύθυνη, τους ενημέρωσε ότι δε θα μπορούσε να γίνει δεκτή η 49χρονη ωστόσο θα εξέταζε το θέμα το επόμενο πρωϊ – της Δευτέρας (28/11). Η λύση δόθηκε με από τους υπηρετούντες στην Αστυνομική Υπηρεσία, καθώς φιλοξένησαν τη 49χρονη η οποία πέρασε το βράδυ της.

Το tempo24 επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θόδωρο Τουλγαρίδη, ο οποίος ανέφερε ότι, υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου άτομα εξαρτημένα από ουσίες, ή όσα αντιμετωπίζουν ψυχιατρικά προβλήματα να μην εισέρχονται στο οίκημα , προκειμένου να αποφεύγονται επεισόδια και να μην κινδυνεύει η ασφάλεια εργαζομένων και φιλοξενούμενων. Σύμφωνα με τον Θόδωρο Τουλγαρίδη αυτά τα άτομα , τις νύχτες με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, φιλοξενούνται σε ειδικούς χώρους που υπάρχει και η δυνατότητα φύλαξης, ενώ για αυτές τις έκτακτες ανάγκες, προσλαμβάνεται έκτακτο προσωπικό.

__________________________

* tempo24.news