Κολωνό: Συνελήφθη ο πατέρας του ανηλίκου για τη φωτιά στο διαμέρισμα- Οδηγείται στον Εισαγγελέα

Κατηγορούμενος με την ποινική δικογραφία η οποία συντάχθηκε από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, ο πατέρας της οικογένειας του ανήλικου που ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις από τη φωτιά στο διαμέρισμα της οικογένειας στον Κολωνό οδηγείται κατηγορούμενος στον Εισαγγελέα

Ο πατέρας του 4χρονου νηπίου, κλήθηκε το πρωί της Δευτέρας (28/11) εκ νέου για κατάθεση σε παροχή εξηγήσεων, για τις συνθήκες εκδήλωσης της φωτιάς στο διαμέρισμα της οικογένειας στον Κολωνό, το βράδυ της Κυριακής (27/11-21.50) καθώς -σύμφωνα με τον ίδιο- ήταν ο μόνος ενήλικας στο διαμέρισμα κατά την εκδήλωση της φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για “παραμέληση εποπτείας ανηλίκου” και με εντολή Εισαγγελέα, συνελήφθη και παραπέμφθηκε ενώπιών του.

Όπως είχε καταγράψει το ρεπορταζ του NantiaReport.gr, ο πατέρας του νηπίου ανέφερε αρχικά στους Πυροσβέστες  ότι κατά την εκδήλωση της φωτιάς, είχε “σταθεί” στις ελιές εξωτερικά της εισόδου της πολυκατοικίας, για να ξεκουραστεί από την εργασία του ενώ στη συνέχεια υποστήριξε ότι βρισκόταν ήταν στο διαμέρισμα και έβγαλε τα παιδιά ο ίδιος. Η μαρτυρία του κρίθηκε σημαντική ως αυτόπτης μάρτυρας, και κλήθηκε η εκ νέου για κατάθεση στο ΑΤ Κολωνού που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με αναφορές της Δημόσιας  Τηλεόρασης, ο πατέρας ήταν υπό την επήρεια όταν κλήθηκε να παραθέσει τα όσα προηγήθηκαν στους Ανακριτικούς Υπαλλήλους.

Το νήπιο 4χρονο αγόρι εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Αττικόν», με την κλινική του εικόνα να αναφέρεται κρίσιμη από τους γιατρούς. Οι Πυροσβέστες το εντόπισαν και το ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του, από το υπνοδωμάτιό του.

Στο Νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» έχουν μεταφερθεί σε προστατευτική φύλαξη, από το διαμέρισμα της οδού Αλκυόνης στον Κολωνό, το δύο ανήλικα αδέλφια του νηπίου, ηλικίας 8 και 12 ετών, τα οποία είχαν βγει από το διαμέρισμα πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής.