Πάτμος: Νεκρός ανασύρθηκε ο καπετάνιος του ρυμουλκού μετά τη βύθιση του στο λιμένα του νησιού

Νεκρός ανασύρθηκε ο καπετάνιος του ρυμουλκού, που συμμετείχε στους χειρισμούς απόδεσης κρουαζιερόπλοιου στο λιμένα Πάτμου, κατά την διαδικασία απόπλου του από το λιμάνι του νησιού

Στο ρυμουλκό «ΠΟΘΗΤΟΣ» επέβαιναν ο 45χρονος καπετάνιος και 26χρονος τρίτος μηχανικός. Άμεσα μετά το δυστύχημα στο λιμένα Πάτμου στην διαδικασία χειρισμών απόδεσης του κρουαζιερόπλοιου «AZAMARA JOURNEY» σημαίας Μάλτας, οι οποίοι έπεσαν στη θάλασσα.

Από την Λιμενική Αρχή Πάτμου αμέσως μετά τη βύθιση του ρυμουλκού εφαρμόστηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώ ξεκίνησαν οι έρευνες από περιπολικό σκάφος του λιμενικού ιδιωτικά σκάφη και ιδιώτες δύτες.

Πρώτα εντοπίστηκε ο 26χρονος Γ μηχανικός μέλος του πληρώματος, ο οποίος περισυνελέγη από τη σωστική λέμβο του κρουαζιερόπλοιου, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 45χρονος κυβερνήτης, εντός του βυθισμένου ρυμουλκού πλοίου, από ιδιώτη δύτη. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.τλ

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις πληροφορίες από πηγές του Λιμενικού, ο καπετάνιος του ρυμουλκού προφανώς από λανθασμένο χειρισμό κατά την ρυμούλκηση του κρουαζιερόπλοιου, από την περιδίνιση παρασύρθηκε με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Την προανάκριση της υπόθεσης για τα αίτια της βύθισης του ρυμουλκού έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Πάτμου, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.