Πατήσια: Συνελήφθησαν ενώ τοποθετούσαν εμπρηστικό σε ΑΤΜ

Επιχείρησαν να πυρπολησουν ΑΤΜ όταν εντοπίσθηκαν από διερχόμενο πλήρωμα της Άμεσης Δράσης και συνελήφθησαν.

received_947782841959002.jpeg
Δύο νεαρούς -19 και 21ετών- συνέλαβε πλήρωμα της Άμεσης Δράσης, ενώ τοποθετούσαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό- αποτελούμενο από μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και προσανάμματα τζακιού- σε ΑΤΜ τράπεζας, στην περιοχή των Πατησίων.

Στην απόπειρα τους να διαφύγου οι δυο νεαροί οταν αντιλήφθηκαν την παρουσια των Αστυνομικών, ο μηχανισμός τους έπεσε, με αποτελεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στο χώρο, μπροστά από το ΑΤΜ. Οι δράστες ύστερα ακόμα καταδίωξη συνελήφθησαν.

Στην κατοχή του 21άχρονου, κατασχέθηκαν ζευγάρι γάντια μηχανής, κουκούλα full face και σακούλα που περιείχε προσανάμματα τζακιού. Σε έρευνα που διενεργήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του, κατασχέθηκαν επίσης ενα μαχαίρι και γκλομπ.

Ο 19άχρονος κατά το παρελθόν παραπέμφθηκε για συμμετοχή -με ομάδα ατόμων- σε καταδρομική εμπρηστική επίθεση με ρίψη μολώτοφ κατά Αστυνομικού Τμήματος και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.