Πατήσια: Έκρηξη και φωτιά σε διαμέρισμα- Δυο νεκροί ανασύρθηκαν απο την Πυροσβεστική

Η έκρηξη προκάλεσε κινητοποίηση των περιοίκων και άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής σε κατάσβεση της αστικής πυρκαγιάς στο διαμέρισμα

(02/08-09.00) Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος πρόκειται για γιαγιά και εγγονό ένοικοι του διαμερίσματος. Το νεαρό εντόπισαν νεκρό στο πεζοδρόμιο μπροστά από το διαμέρισμα, πιθανότατα από αναθυμιάσεις, στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί, ενώ στο διαμέρισμα εντόπισαν άνθρωπη την υπεργηρη γιαγιά του.

Μαρτυρίες γειτόνων, ανέφεραν στους διασώστες της Πυροσβεστικής ότι άκουσαν μία έκρηξη και στη συνέχεια ξέσπασε η φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, διαπιστώθηκε διαφυγή από φιάλη υγραερίου, στην οποία αποδίδονται η έκρηξη και η πυρκαγιά. Ο 35χρονος εγγονός, εκτινάχτηκε από την έκρηξη και βρέθηκε νεκρός στο πεζοδρόμιο μπροστά από την πολυκατοικία, ενώ η 80χρονη γιαγιά του, εντοπίσθηκε απανθρακωμένη μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς από τους πυροσβέστες.

Ενα απανθρακωμένο πτώμα και έναν νεκρό άνδρας εντοπίστηκαν κατά την άφιξη κατάσβεσης πυρκαγιάς (02/08-06.30) σε διαμέρισμα 4ου ορόφου επί της οδού Φολέγανδρου στα Κάτω Πατήσια τα πληρώματα της Πυροσβεστικής.

Κατά την άφιξη τους οι πυροσβέστες εντόπισαν τον άνδρα νεκρό στο πεζοδρόμιο, έξω από την πολυκατοικία, ενώ το απανθρακωμένο πτώμα εντοπίσθηκε εντός του οικήματα.

Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς μετέβησαν και επιχειρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της φωτιάς ανέλαβε το Ανακριτικό του Πυροσβεστικού Σώματος από κοινού με το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.