"Παρούσα" …η Πόλα Ρούπα.

Με ένα εκτενές πολυσέλιδο κείμενο, στο διαδικτυακό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικου χώρου, με κείμενο το οποίο φέρει την υπογραφή και το σκεπτικο ιδεολογισμό της Πόλας Ρούπα, επικηρυγμένη συντρόφου του κατάδικου τρομοκράτη,Νίκου Μαζιώτη, δηλώνει “παρούσα”.

Στο κείμενο της, η Πόλας Ρούπα φερεται ως επίτιμο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, αναρτήθηκε (17/10-21.24) στην κατηγορία Επαναστατικός Αγώνας του ιστότοπου INDYMEDIA.
Στη ανάρτηση γίνεται αναφορά στο κείμενο- επιστολή 7.463 λέξεων αποτυπωμένες σε 13 σελίδες, και όπως αναγράφεται, αφέθηκε έξω από το χώρο εκδήλωσης του Κ* ΒΟΞ που έγινε στις 17 Οκτώβρη στο Πολυτεχνείο με θέμα “Ένοπλος Αγώνας, Επαναστατικό Κίνημα και Κοινωνική Επανάσταση”. Η επιστολή ήταν σε φωτοτυπημένα αντίγραφα και διαβάστηκε στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, χωρίς να γίνει αντιληπτό ποιος εναπόθεσε το κείμενο στο χώρο.
Η Πόλα Ρούπα, αφού προλογίζει και χαιρετίζει τους “συντρόφους”της απευθύνεται σε μήνυμα της προς τον προφυλακισμένο σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη «Νίκο, ξέρω πως τη δύναμη την έχεις. Εμείς, όπως έχουμε πει και στα αμφιθέατρα, απλά αλλάζουμε σημεία αγώνα. Όμως ο αγώνας μας είναι ο ίδιος όπου και να βρισκόμαστε, είτε μέσα είτε έξω από τη φυλακή. Και όσες σφαίρες και να μας ρίξουν, εμάς δεν θα μας νικήσουν. Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν θα πεθάνει ποτέ».
Σε άλλο σημείο, παραδέχεται ότι η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη είναι “ένα πλήγμα όχι μόνο για τον Επαναστατικό Αγώνα αλλά και για τον ανατρεπτικό αγώνα γενικότερα”, ωστόσο σύμφωνα με την Πόλα Ρούπα, αυτό “μπορεί να έχει αντίστροφη εξέλιξη και αντί για ηττοπάθεια να ατσαλώσει τις επαναστατικές συνειδήσεις, να ανοίξουν νέα πεδία αγώνα, να ενδυναμώσουν τον ένοπλο αγώνα”.
Για τον Επαναστατικό Αγώνα υποστηρίζει πως παρά τα πλήγματα, στέκεται πάντα όρθια, συνεχίζει στην ίδια πάντα πορεία που έχει χαράξει, ενώ η καταστολή δεν μπορεί να γίνεται το πρόσχημα για την παραίτηση από τον αγώνα, «η ένοπλη δράση μπορεί να επιφέρει ανυπολόγιστα πλήγματα στο καθεστώς και την εύθραυστη ισορροπία του, είναι λογικό να επιχειρούνται σαρωτικές επιθέσεις του κράτους προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πολιτικοί παράγοντες αποσταθεροποίησης».
Σύμφωνα με την Πόλα Ρούπα, μία ένοπλη οργάνωση για να συνεχίζει τη δράση της μετά από ένα κατασταλτικό χτύπημα, βασική προϋπόθεση είναι η αλληλεγγύη, αυτή όμως που αφορά στην αναγνώριση της πολιτικής αναγκαιότητας να συνεχιστεί η δράση μιας ένοπλης οργάνωσης.
Η επικηρυγμένη κατάδικος τρομοκράτης καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, αναφέρει στην επιστολή της πως μετά τη σύλληψη του «αναρχικού συντρόφου Αντώνη Σταμπούλου, η κυβέρνηση Σαμαρά δια στόματος Κικίλια δεν προσπάθησε καν να κρύψει τον πανικό της μπροστά στην υπόθεση και μόνο ότι σημαίνοντα στελέχη της οικονομικής ελίτ στη χώρα και πολυεθνικές μπορεί να χτυπηθούν και συνέδεσε άμεσα την πορεία εξόδου του καθεστώτος από την κρίση με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα».
Εκτιμά, επίσης πως η ενδυνάμωση του Επαναστατικού Αγώνα δημιουργεί ανισορροπία και αστάθεια στο σύστημα, πως η ένοπλη δράση δεν γεννά την καταστολή αλλά αντίθετα η απουσία ενός ισχυρού ένοπλου επαναστατικού μετώπου οδηγεί στην αποθράσυνση των εξουσιαστών και των πολιτικών και στρατιωτικών υπερασπιστών τους.
Η Παναγιώτα Ρούπα σε μία εκτενή οικονομική ανάλυση -όπως συνηθίζει -καταλήγει στην απόρροια, ότι θα ήταν «μεγάλο επίτευγμα αν καταφέρναμε να δημιουργήσουμε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο ένοπλης δράσης που θα κατάφερνε να χτυπήσει τέτοιους υπερεθνικούς πολιτικούς και οικονομικούς μηχανισμούς. Το να καταφέρνεις να χτυπάς νευραλγικά κέντρα του καθεστώτος είναι μια πρόκληση για τους ένοπλους αγωνιστές. Και αυτή την πρόκληση πάντα την ακολουθούσαμε στον Επαναστατικό Αγώνα, στοχεύοντας σε όσο το δυνατό υψηλότερους στην ιεραρχία του συστήματος πολιτικά και οικονομικά στόχους. Και πεποίθησή μου είναι πως η περαιτέρω ενδυνάμωση του Επαναστατικού Αγώνα θα καταφέρει ακόμα πιο κεντρικά και ουσιαστικά χτυπήματα στο καθεστώς απ’ ότι έχει ως τώρα καταφέρει και θα επιφέρει μεγάλα πλήγματα στην λειτουργία του».
Σύμφωνα με την επικηρυγμένη για τρομοκρατικές δράσεις Πόλα Ρούπα, η στρατηγική του Επαναστατικού Αγώνα έχει ως στόχο την αποδόμηση των πολιτικών και οικονομικών θέσεων του καθεστώτος και την ευρύτερη δυνατή κοινωνική απεύθυνση. «Είναι η εποχή που η ένοπλη δράση μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική όχι μόνο ως προς την προπαγάνδιση της σύγκρουσης με την κεντρική εξουσία, την ανατροπή του καθεστώτος και την κοινωνική Επανάσταση. Μπορεί να είναι αποτελεσματική ως προς την αποσταθεροποίηση του καθεστώτος. Με καίρια και κομβικής σημασίας χτυπήματα, μπορεί να επιφέρει ουσιαστικά πλήγματα στην λειτουργία του συστήματος και να φέρει πιο κοντά το επιθυμητό αποτέλεσμα της καθεστωτικής κατάρρευσης. Αυτή η πεποίθησή μου βασίζεται σε μια ανάλυση που έχει εκφράσει ο Επαναστατικός Αγώνας».
Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη υπενθυμίζει πως η τριπλή βομβιστική επίθεση στο Α.Τ. Καλλιθέας πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, είχε προκαλέσει την κατάρρευση χρηματιστηριακού δείκτη σε χώρα της ανατολικής Ασίας, «ας φανταστούμε τι θα μπορούσαμε να καταφέρουμε αν είχαμε ένα ισχυρό ένοπλο κίνημα στην Ελλάδα αυτή την περίοδο που κρίση και συστημική αλληλεξάρτηση δημιουργούν ένα συνδυασμό μοναδικό για τη διάχυση, ακόμα και τον πολλαπλασιασμό των κραδασμών στο σύστημα ύστερα από μεγάλα ένοπλα χτυπήματα».
«Όποιος στον πόλεμο πάει για να πεθάνει, για πόλεμο στρατιώτη μου δεν κάνει», αναφέρει η Πόλα Ρούπα για να επισημάνει ότι και στις πιο αντίξοες συνθήκες, η προοπτική νίκης, είναι η απαραίτητη παράμετρος για να είσαι αποτελεσματικός.
Η μακροσκελής επιστολή της καταλήγει με αναφορά στο πρώτο “λευκό τρομοκράτη” του Επαναστατικού Αγώνα, Λάμπρο Φούντα «Το γεγονός ότι σύντροφοι φυλακίζονται ή και χάνουν τη ζωή τους στον αγώνα, το γεγονός ότι ο σύντροφος Λάμπρος Φούντας έδωσε τη ζωή του στον αγώνα για την Επανάσταση, δεν μπορεί να καθορίζει αρνητικά την προοπτική του αγώνα μας. Αντιθέτως. Αυτά τα γεγονότα οφείλουν να μας κάνουν ακόμα πιο αποφασιστικούς να πολεμήσουμε και να νικήσουμε. Αυτά τα γεγονότα οφείλουμε να τα κάνουμε εφαλτήριο για αντεπίθεση, για ισχυρότερα χτυπήματα έναντι του εχθρού, για πιο αποφασιστικές μάχες. Το χρωστάμε στους νεκρούς μας, στους φυλακισμένους συντρόφους. Το χρωστάμε στον ίδιο μας τον εαυτό. Όταν κάποιος από εμάς δίνει τη ζωή του για την Επανάσταση, το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να πολεμήσεις με όλες σου τις δυνάμεις για να γίνει. Λυτή είναι η αρχή μου. Και το αν θα νικήσουμε ή όχι είναι στο δικό μας χέρι. Αρκεί να το πιστέψουμε και να τολμήσουμε.
Πόλα Ρούπα».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport