Παρίσταναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ για να κλέβουν (video)

Με το πρόσχημα ότι υπάρχει διαρροή ρεύματος και διαμαρτύρονται οι γείτονες, έπεισαν υην ένοικο διαμερίσματος να τους ανοίξει την πόρτα του σπιτιού της…

Ένα από τα δεκάδες θύματά των κακοποιών περιγράφει την περιπέτεια που έζησε, όταν οι «μαϊμού» τεχνικοί της ΔΕΗ την έπεισαν να τους ανοίξει την πόρτα του σπιτιού της με το πρόσχημα ότι υπάρχει διαρροή ρεύματος και διαμαρτύρονται οι γείτονες.
Οι κακοποιοί, όπως φαίνεται στα πλάνα από την κάμερα ασφαλείας, μπαινόβγαιναν με την άνεσή τους σε σπίτια, έκλεβαν και έφευγαν σαν “κύριοι”.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι δράστες ζητούσαν από τα ανυποψίαστα θύματά τους, να βγάλουν από πάνω τους και να τοποθετήσουν μέσα πετσέτα ή σεντό τα κοσμήματα που φορούσαν με την πρόφαση πως υπήρχε κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Ο αρχηγός της σπείρας ο οποίος αναζητείται και ένα ακόμη μέλος που δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως είχαν κάνει 19 κλοπές με λεία 25.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 70.000 ευρώ. Οι δυο συνεργοί τους συνελήφθησαν αλλά ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την ποινική τους μεταχείριση. Με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους γεγονός που προκάλεσε την οργή των θυμάτων.