Παρεμβάσεις για επαναλειτουργία της ΔΕΛΤΑ και προκήρυξη πρόσληψης Ειδικών Φρουρών σε συνάντηση με τον Τομέα της ΝΔ

Συνάντηση με στελέχη του Τομέα της ΝΔ για το ΔΣ του ΣΕΦΕΑΑ, τέθηκαν ζητήματα για Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην βελτίωση και αποσυμφόρηση των τεράστιων προβλημάτων στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.

To Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αν. Τομεάρχη  Εσωτερικών  της Νέας Δημοκρατίας,  αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον συνεργάτη στον τομέα  Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη. 

Αναπτύξαμε διεξοδικά την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει κυρίως το έμψυχο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και τις ελλείψεις στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο  ζωές αστυνομικών και πολιτών.

  • Εξ αφορμής της επίκαιρης καταγγελίας του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για το απαρχαιωμένο  επικίνδυνο αναλογικό σύστημα διαβιβάσεων  της ΕΛ.ΑΣ, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις στη υπηρεσιακή λειτουργία των αστυνομικών αλλά και στην ασφάλεια των πολιτών . Μεταφέρθηκε η ανάγκη της παρέμβασης της δικαιοσύνης, τόσο για την αναζήτηση ευθυνών τυχόν αμελειών για την έναρξη λειτουργίας του αποκτηθέντος ψηφιακού συστήματος διαβιβάσεων, όσο   και για την αρτιότητα της συμφωνίας με την ανάδοχο εταιρεία.
  • Τέθηκε το ζήτημα  επαναλειτουργίας  της Δ.ΕΛ.Τ.Α, της οποίας η απουσία αποτυπώνεται καθημερινά με τον βανδαλισμό της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας στο κέντρο των Αθηνών. Επιβεβαιώθηκε απερίφραστα  από τους συνομιλητές μας η αναγκαιότητα  συγκρότησης και επαναλειτουργίας της .
  • Η επιτέλους  λειτουργία του “ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΎ” που υλοποιεί  πρόταση και διεκδίκηση  του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α η οποία υιοθετήθηκε από όλους τους υπόλοιπους φορείς της ΕΛ.ΑΣ   και  κατάφερε να γίνει Νόμος 4249/1014  αρθ. 52 Α.
  • Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ η οποία αποτέλεσε επίσης πρόταση και διεκδίκηση του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α με το θετικό αποτέλεσμα να γίνει Νόμος (4249/2014 αρθρ 46), αλλά να μένει ανεφάρμοστος.
  • Προσλήψεις Ειδικών Φρουρών και η κάλυψη με προσωπικό των ερημωμένων και υπό διάλυση υπηρεσιών.
  • Ο διορισμός συγγενούς πρώτου βαθμού  σε περίπτωση θανόντος αστυνομικού κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, αδικαιολόγητα δεν εφαρμόζεται, απαξιώνοντας στα μάτια των οικογενειών τν νεκρών αστυνομικών κάθε ηθική αξία στο χρέος απέναντι τους.
  • Ακολούθως κατατέθηκαν προτάσεις για νέες τομές στη λειτουργία του Σώματος αλλά και στην κατεύθυνση ενίσχυσης των δομών  υποστήριξης του Αστυνομικού (κλινική επειγόντων περιστατικών ΕΛ.ΑΣ κ.α) .

                Σε μια πραγματικά ειλικρινή, λεπτομερή, διεξοδική και ουσιαστική συνάντηση, τέθηκαν οι βάσεις για μια σταθερή συνεργασία κατά την οποία οι Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Τομέα, θα συμβάλλουν στην βελτίωση και αποσυμφόρηση των τεράστιων προβλημάτων στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για το Δ.Σ