ΕΛΑΣ: Τοξικομανείς που βγήκαν από το Πολυτεχνείο προκάλεσαν τον εμπρησμό στο περίπτερο

Σε “χρήστες” αναζητούν τους δράστες της επίθεσης στον αλλοδαπό υπάλληλο και εμπρησμό του περιπτέρου, στη συμβολή της Τοσίτσα με την Πατησίων, οι Αρχές.

Βιντεοληπτικό υλικο και μαρτυριες -κυρίως αλλοδαπων- εξεταζουν στην Ασφάλεια Αττικής, για τον προσδιορισμό και ταυτοποίηση των δραστων της επίθεσης στον αλλοδαπό υπάλληλο και εμπρησμό του περιπτέρου, στη συμβολή της Τοσίτσα με την Πατησίων (17/12).

Στα πλάνα τα οποία έχουν καταγραφεί,  εντοπίζονται τρία άτομα, να βαδίζουν με βραδυπορία, και προσεγγίζουν το περίπτερο ενώ ο υπάλληλος από το Μπαγκλαντές, βγαίνει και διακρίνεται να ακολουθεί εντονος διάλογο μαζί τους με τους δράστες να χτυπούν στο κεφάλι και το πρόσωπο τον υπάλληλο.

Στο βιντεοληπτικό υλικό διακρίνεται στη συνέχεια να αποσπούν προϊόντα και χρήματα και να απομακρύνονται προς τον πεζόδρομο της Τοσίτσα προς το Πολυτεχνείο.

Για δευτερόλεπτα διακρίνεται ο υπάλληλος να εισέρχεται στο περίπτερο, ενω εστια φωτιας εκδηλωνεται, που λόγω της φύσης των αποθηκευμενων εμπορευμάτων εξαπλώνεται και προκαλεί την ολοκληρωτική καταστροφή.

Αμεσα στο σημείο μετέβησαν και επιχείρησαν στο έργο κατάσβεσης της φωτιας 9Πυροσβεστες με 3 οχήματα.

Προανάκριση για τα ακριβή αιτια και τις συνθήκες εμπρησμού στο περίπτερο διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.