Παρέμβαση Εισαγγελέα, για το βίντεο Χαϊκάλη.

Ανακοίνωση με αφορμή τη δημοσιοποίηση κατά τη μυστικότητα της προανάκρισης των στοιχείων του καταγγελλόμενου για απόπειρα χρηματισμού από τον Βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλο Χαϊκάλη, εξέδωσε ο Εισαγγελέας εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος.

image

«Με αφορμή τις καταγγελίες του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του και τα σχετικά σχόλια στα ΜΜΕ από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ανακοινώνεται ότι κατά τη διερεύνηση της υποθέσεως τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα επιβαλλόμενη τόσο από τη φύση της όσο και από το νόμο. Στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές δόθηκε ρητή εντολή για την ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του δράστη και, σε περίπτωση επανάληψης, από οποιονδήποτε, παρόμοιας ενέργειας μέχρι πέρατος της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Σημειώνεται ότι ο καταγγέλλων βουλευτής δεν γνωστοποίησε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα στοιχεία της ταυτότητας του καταγγελλόμενου από αυτόν προσώπου.
Οι απαιτούμενες ανακριτικές ενέργειες διενεργούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εμπλεκομένων προσώπων και αποκλειστικό σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως», καταλήγει.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport