Παρασκήνιο για την αποστρατεία του τέως Αρχηγού ΠΣ και την αντικατάστασή του

Η αιφνιδιαστική αντικατάσταση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ φέρεται να είχε λάβει χρίσμα για παραμονή του, στους γνωρίζοντες ανέσυρε μνήμες από το παρασκήνιο της δικής του ανάληψης Καθηκόντων από τον τότε Αρχηγό. Με παραίτηση η… αποστρατεία του από το ΠΣ

Διαρροές από πηγές του ΠΣ ανέφεραν τις “προθέσεις” για παραμονή του Αντιστρατήγου Βασίλη Καπέλιου στη θέση του Αρχηγού του ΠΣ. Ωστοσο επισημάνσεις του  Μεγάρου Μαξίμου  ήθελαν να τοποθετηθούν Υπαρχηγοί δυο ευνοούμενοι Αξιωματικοί του ΠΣ κάτι που προκαλούσε “ανάσχεση” στη διαδικασία.
Ο πρώην πλέον Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειος Καπέλιο, κλήθηκε σε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα (31/01) όπου αιφνιδιαστικά του ανακοίνωσε την αντικατάσταση του.

Έντονη φημολογία ακολούθησε για την παραίτησης του Αντιστρατηγου Βασίλη Καπέλιου, μετά από τις πολιτικές πιέσεις ανέλιξης Αξιωματικών που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο εα πλέον Αντιστράτηγος του ΠΣ φέρεται να δήλωσε εγγράφως την παραίτηση του, με καταγγελία της “συμφωνίας που αθετήθηκε “.

Στη σύγκλιση (01/02) του Κυβερνητικού Συμβουλιου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.) επελέγη στη θέση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος ο Αντιστράτηγος Σωτήριο Τερζούδη.

Στον απόστρατο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Καπέλιο, απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.