Παραπέμπεται σε δίκη ο τέως αντιπρόεδρος του ΣτΕ με την κατάσχεση κοκαΐνης στην οικία του

Στο Γ΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων παραπέμφθηκε να δικαστεί ο πρώην αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην οικία του οποίου στην περιοχή της Ηλιούπολης, μετά από καταγγελία,  είχε κατασχεθεί ποσότητα κοκαΐνης και είχε συλληφθεί

Ο 66χρονος πρώην αντιπρόεδρος του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας Παναγιώτης Κιμων Ευστρατίου, παραπέμφθηκε σε δικάσιμο τον ερχόμενο Δεκέμβριο κατηγορούμενος για προμήθεια και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών αποκλειστικά προς ιδία χρήση και διανομή εξ ιδίας ποσότητας ναρκωτικών χωρίς κέρδος, σε βαθμό πλημμελήματος. Πρόκειται για τον επί σειρά ετών σύντροφο της πρώην προέδρου του ΣτΕ Μαίρης Σαρπ, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Δεκέμβριο μετά την σύλληψη τριών -κατά δήλωσή τους ανήλικων- ωστόσο προέκυψε ότι πρόκειται για 26χρονο Ρομά, 24χρονο Αλβανού Ρομά και 32χρονο Ινδού- κατά την εξόδό τους (02/12 2021-02.00) από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο τέως Δικαστικός, με τη ΔΙΑΣ Ηλιούπολης, να τους σταματάει για έλεγχο. Στην κατοχή τους κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, την οποία υποστήριξε ο 26χρονος Ρομά, ότι τον προμήθευσε ο 66χρονος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ σε καταθέσεις προκύπτει ότι ένας εκ των συλληφθέντων, είχε δεχθεί μήνυμα από τον τότε Ανώτατο Δικαστικό λειτουργό μέσω της σελίδας γνωριμιών GRINDR προκειμένου να μεταβεί στο σπίτι του στην Ηλιούπολη, και πήγε μαζί με τους δύο φίλους του. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του τέως Δικαστικού, εντοπίσθηκαν υπολείμματα ναρκωτικής ουσίας σε γυάλινο φιαλίδιο στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι του.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, ο 26χρονος Ρομά, ο 24χρονος Αλβανός Ρομά και ο 32χρονος Ινδός- καταδικάστηκαν τον περασμένο Μάρτιο από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Οι αναταράξεις που προκάλεσε η υπόθεση στην Κυβέρνηση και την ηγεσία της Δικαιοσύνης, καθώς αναδείχθηκε σε σκάνδαλο ηθικής τάξης με την εμπλοκή του αντιπροέδρου του ΣτΕ Παναγιώτη- Κίμωνα Ευστρατίου, υποχρεώθηκε σε παραίτηση από το Δικαστικό Σώμα, ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την κοκαΐνη και ότι «προσποιήθηκε ότι δοκιμάζει» επειδή τον πίεσε ο 26χρονος Ρομά τον οποίο είχε καλέσει στο σπίτι του. Οι ισχυρισμοί του τέως Ανώτατου Δικαστικού δεν έπεισαν και παραπέμπεται σε δίκη σ,το Γ΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.