Παράνομες ελληνοποιήσεις- Προφυλακιστέοι επιπλέον τρείς κατηγορούμενοι και ο Διοικητής της Ασφάλειας Ασπροπύργου

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων να έχουν ολοκληρωθεί, ακόμα τρεις άκουσαν απόφαση προφυλάκισης, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με τους επίορκους Αστυνομικούς, που “καθάριζαν” το ποινικό μητρώο αλλοδαπλων ποινικών

Απόφαση προφυλάκισης άκουσαν (04/12) επιπλέον τρεις κατηγορούμενοι ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μεταξύ των οποίων επίορκοι Αστυνομικοί και Δημόσιοι Λειτουργοί, που συνένδραμαν σε παράνομες ελληνοποιήσεις με πλαστά έγγραφα και “ξέπλυμα” αλλοδαπων ποινικών.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 61χρονος, ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ, “εγκέφαλος” της εγκληματικής οργάνωσης, το θετό του γιο, και τον Αστυνόμο Β’ Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου, ο οποίος φέρεται να είχε ενεργό συμμετοχή και επικοινωνία με τον “εγκέφαλο” της εγκληματικής οργάνωσης για την έκδοση των ταυτοτήτων. Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν (04/12) αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Με την ολοκλήρωση των απολογιών της πρώτης ομάδας των 13κατηγορούμενων, το βράδυ της Παρασκευής (03/12) απόφαση προφυλάκισης από την Ανακρίτρια Διαφθοράς, ακούσαν η Αστυνομικός του τμήματος έκδοσης Διαβατηρίων του ΤΑ Ελευσίνας και, η Δημοτική Υπάλληλος του Ληξιαρχείο Δήμου Αχαρνών και Αλβανός ο οποίος από την δομή δράσης της εγκληματικής οργάνωσης είχε κεντρικό ρόλο. Οι υπόλοιποι δέκα κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν (03/12) αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Ο προϊσταμενος της Αρχή για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος έδωσε εντολή ώστε να δεσμευτούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία (κινητά και ακίνητα) των 48 εμπλεκόμενων όπως αναφέρονται στην ογκωδέστατη δικογραφία και οικείων τους προσώπων.

Η έρευνα θα επεκταθεί στις δραστηριότητες των εμπλεκομένων στη υπόθεση ενώ θα ελεγχθουν και τα πρόσωπα που έλαβαν, έναντι αντιτίμου, τα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Συνολικά από τους 20 κατηγορούμενους έξι έχουν οδηγηθεί στις φυλακές ενώ οι 14 έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.