Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής Υπ.ΠροΠο, Νίκος Τοσκας

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τοσκας.

Δεκτή έκανε ο Πρωθυπουργός την παραίτηση που υπέβαλε -για δεύτερη φορά – ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, με απόφαση σε συνάντηση που είχε ο Νίκος Τόσκας με τον Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Χωρίς ορκωμοσία νέου αναπληρωτή Υπουργού, ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτη, αναλάβει το χαρτοφυλάκιο τογ Υπ.Προστασίας του Πολίτη με την έκδοση προεδρικού διατάγματος

Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

“Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου  ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα.

Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή.

Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών.

Ευχαριστώ όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν.

Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα”.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από το γραφείο του Πρωθυπουργού:

«Ο κος Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.

»Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κου Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.

»Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη» καταλήγει η ανακοίνωση.