Ανασχηματισμός και αλλαγή στην ηγεσία ΕΛ.ΑΣ και ΠΣ; Η ανάληψη χαρτοφυλακίου απο τον Π.Σκουρλέτη

Αλλαγές επίκεινται μετά την παράδοση χαρτοφυλακίου κατα την (δεύτερη) αποδεκτή παραίτηση του Νίκου Τόσκα και την προσωρινή ανάληψη καθηκόντων από τον Π Σκουρλέτη, σε Αστυνομία και Πυροσβεστική.

Ειχαν πλοηγηθεί οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών στον Ant1 (01/08) για τις ομολογουμένως τεράστιες ευθύνες της Γενικής Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στη φυσική ηγεσία των δύο Σωμάτων Ασφαλείας.

Πληροφορίες του Nantiareport.gr σημειώνουν ωστόσο, πως με δεδομένο των εξελίξεων, είναι επισφαλείς οι θέσεις των άμεσα εμπλεκομένων στην επιχειρησιακή ανταπόκριση στο μέτωπο της φωτιάς στην Ανατολική Αττική. Ωστόσο και η παραμονή του Υπουργού Εσωτερικών Π.Σκουρλέτη, στον οποίο υπάγονται όχι μόνο οι ενστολες Υπηρεσίες αλλα και οι Περιφέρειες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση που δε λειτούργησαν, ενώ ήταν σε εξέλιξη η φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ανατολική Αττική, κρίνεται επισφαλής .

Αυτή η εξέλιξη πυροδοτεί επικείμενο ανασχηματισμό, χρονικά  για μετά τις 20 Αυγούστου,  σημειώνουν πηγές του Nantiareport.gr με την προοπτική αντικατάστασης πρωτίστως του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, εκ των Υπαρχηγών του Σώματος και ακολούθως στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστοσο  ενόψει της ΔΕΘ και την άνοδο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, εκτιμάται ότι η αλλαγή του Αντιστρατηγου της ΕΛ.ΑΣ, ο οποιος χαίρει της εκτίμησης της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, να ακολουθήσει χρονική αλληλουχία- εκτός απροόπτου – στο τέλος Σεπτεμβρίου.