Α.Παπαρρούσου, δικηγόρος οικογένειας 33άχρονου: “Το πόρισμα παραπέμπεται στις τοξικολοϊστολογικές εξετάσεις. Εντοπίζεται εγκεφαλικό οίδημα, να ερευνηθεί από τι προήλθε”

Εν αναμονή των τοξικοϊστολογικών εξετάσεων, η δικηγόρος της οικογένειας του 33άχρονου τοξικομανούς,

Δηλώσεις της δικηγόρου εκ μέρους της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυς Παπαρούσου, αναφέρουν “εγκεφαλικό οίδημα” κατά την νεκροψία του 3333άχρονου τοξικομανούς δράστη απόπειρας ληστείας στο κοσμηματοπωλείο της Γλαδστωνος στην Ομόνοια (21/09) .

Βιντεοληπτικό υλικό (το τρίτο που δημοσιοποιείται από το news247.gr) αποτυπώνει τον 33άχρονο να βρίσκεται στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος, αιμόφυρτος ανάμεσα σε σπασμένα γυαλιά. Αστυνομικός καλεί το ΕΚΑΒ ενώ πολίτης περιγράφει στον ένστολο της ΔΙ.ΑΣ την κατάσταση του 33άχρονου τοξικομανούς, με τον 73άχρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου να στέκεται δίπλα στον Αστυνομικό.

Ο 73άχρονος κοσμηματοπώλης, μετήχθη (25/09) στα Δικαστήρια και έλαβε προθεσμία (26/09) για να απολογηθεί στις αποδιδόμενες κατηγορίες. Υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα την στιγμή που έχει καταγραφεί στο βιντεοληπτικό υλικό που έχει καταγραφεί από τη στιγμή της απόπειρας διαφυγής του 33άχρονου τοξικομανούς.

Σύμφωνα με τον γιο του κοσμηματοπώλη, ο 33άχρονος, «Είχε κοπεί ήδη μέσα στο μαγαζί γιατί υπάρχουν αίματα, πολλά αίματα, κάτω, μέσα στο χώρο του μαγαζιού και στους πάγκους». Ανέφερε οτι προσπάθησε να βγει από το μαγαζί «οπλισμένος πάντα, υπάρχουν μάρτυρες που τον έχουν δει να κρατάει το μαχαίρι. Και το μαχαίρι το έχει η Ασφάλεια με τα αποτυπώματά του πάνω. Είναι δεδομένο ότι είχε μαχαίρι πάνω του».

Στον Ανακριτή έχει παραπεμφθεί και ο 55άχρονος καταστηματάρχης ο οποίος προσέτρεξε σε βοήθεια του κοσμηματοπώλη στην οδο Γλάδστωνος, και αποτυπώνεται επίσης στο ίδιο βιντεοληπτικό υλικό.

Οι δύο ιατροδικαστές και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 33άχρονου, ανακοίνωσαν ότι τα αίτια θανάτου του 33άχρονου τοξικομανούς δεν προκύπτουν από την νεκροτομή, καθώς τουλάχιστον μακροσκοπικά, δεν έφερε κακώσεις που από μόνες τους να εχουν επιφέρει το θάνατό του. Αναμένουν ωστόσο τις τοξικοϊστολογικές εξετάσεις, για να προσδιορίσουν την αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου .

Η δικηγόρος εκ μέρους της οικογένειας του 33άχρονου τοξικομανούς, Άννυς Παπαρούσου, αναφέρει: «Δεν υπάρχει πόρισμα. Το πόρισμα παραπέμπεται στο μέλλον, για να βγουν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Αυτό που μου είπε ο ιατροδικαστής – τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας ο κ. Τσαντίρης, είναι ότι υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο μένει να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί από τι προήλθε. Άρα, αυτό μας ενδιαφέρει.

Προς το παρόν, η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη και παραπέμπεται η γνώση που θα έχουμε γι’ αυτή στο μέλλον, όταν θα έχουν βγει και οι εξετάσεις, τοξικολογικές και ιστολογικές.

Από τη μελέτη της δικογραφίας είμαι σε θέση να σας πω ότι δεν καταγράφεται πουθενά το περιστατικό αυτό της άσκησης ακραίας βίας, σε κανένα σημείο της δικογραφίας. Η αιτία που το ΕΚΑΒ προσήλθε για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον Ζακ Κωστόπουλο, ήταν «μαχαίρωμα». Αυτή ήταν η αιτιολογία που παρασχέθηκε στο ΕΚΑΒ. Πρέπει να σας πω ότι ο άνθρωπος έφτασε νεκρός στον Ευαγγελισμό, δεμένος με χειροπέδες».

«Στη δικογραφία αυτή υπάρχουν πολύ σημαντικές ελλείψεις, όπως καταρχήν από μαρτυρίες: όλους αυτούς τους συγκεντρωθέντες που βλέπουμε στο βίντεο, δεν έχουμε την τύχη να έχουμε τις μαρτυρικές τους καταθέσεις. Δεν υπάρχουν εκθέσεις έρευνας, οι οποίες να έχουν γίνει μέσα στο κατάστημα. Όπως καταθέτει ο καταστηματάρχης, η πόρτα του καταστήματος ήταν ανοιχτή, δεν παραβιάστηκε δηλαδή από τον θανόντα. Και γενικώς δεν υπήρξε καμία μέριμνα της αστυνομίας να καταγράψει και να περισυλλέξει οποιοδήποτε στοιχείο που υπήρξε, μετά το συμβάν. Αν δεν υπήρχε αυτό το οπτικό υλικό, η δικογραφία ενδεχομένως να έκλεινε έτσι. Δεν θα είχε καταγραφεί καμία άσκηση βίας από τον οποιονδήποτε.

Η ανάκριση είναι ανοιχτή, το βιντεοληπτικό υλικό επεξεργάζεται ένας ειδικός πραγματογνώμονας για τα ηλεκτρονικά πειστήρια και θα καταθέσει και στον ανακριτή. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ήταν μάρτυρες στο περιστατικό, δεν έχουν βρεθεί δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν και υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έπαιξαν κι ένα ρόλο στο περιστατικό, με μία επιπλέον άσκηση βίας, κατά το στάδιο όπου ο θανών Ζακ Κωστόπουλος δεν ήταν σε καμία θέση να αντιδράσει».