Παπακώστα: «Δεν ήθελα καρέκλα, μου δόθηκε από το λαό»

 

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, καλεσμένη στον ΑΝΤ1, ααναφέρθηκε στο νέο υπηρεσιακό σχέδιο για την αίσθηση ασφάλεια του πολίτη.

Με αφορμή τη διάρρηξη στην οικία οικογένειας με τη μητέρα να δέχεται επίθεση ενω εβαζε για ύπνο το 2ετων μωρό τους, μεταξυ αλλων, ανέφερε οτι προτεραιότητα της Πολιτικής ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, είναι η «έμφαση στο ζήτημα της ασφάλειας, γιατί είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη που θέλουμε».

Σε ερώτηση για να σχολιάσει την ανακοίνωση Αστυνομικών της Κρήτης, ότι “αναλαμβάνουν τη συνοδεία κλιμακίων της ΔΕΗ”, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για λάθος εκμετάλλευση του ανθρώπινου δυναμικού, και ανέφερε ότι «η Αστυνομία έχει αναλάβει πολύ μεγαλύτερα βάρη από αυτά που τη αναλογούν», και παράλληλα υποστήριξε ότι στο νέο υπηρεσιακό σχέδιο προβλέπεται «αναδιάταξη δυνάμεων για την ασφάλεια του πολίτη, θα υπάρχουν περιπολίες» ενώ επίσης «συμπεριλαμβάνεται και το θέμα της αστυνόμευσης των γηπέδων», το οποίο εφεξής «θα είναι θέμα της φυσικής ηγεσίας».

Παραδέχθηκε επιπλέον η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ότι υπάρχουν «πάρα πολλές ανάγκες σε προσωπικό και σε υλικοτεχνικό υλικό»

Η αρμόδια Υφυπουργός, από το βήμα της εκπομπής, κάλεσε τους «εθνικούς ευεργέτες» να συμβάλλουν για το κοινό καλό και καταδίκασε την κίνηση της ΕΛΜΕ να αρνηθεί δωρεά από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, «οι ιδεοληψίες του καθενός μπορούν να μένουν στο σπίτι του καθενός».

Για στο Νόμο Παρασκευόπουλου- έχει στο παρελθόν δημοσίως τοποθετηθεί δηλώνοντας ότι δεν τον υποστηρίζει- μετά την Υπουργοποίησή της, δήλωσε οτι «συνηγορεί και επιβεβαιώνει ο ίδιος ο Παρασκευόπουλος, ότι πρέπει και θα επεναξεταστεί το νομικό πλαίσιο, σε σχέση με αυτά τα ζητήματα», ωστόσο τόνισε, «μέχρι να αλλάξουμε το πλαίσιο, χρειάζεται εθνική συνεννόηση».

Ερωτηθείσα γιατί δέχθηκε να συνεργαστεί με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, στα μέλη της οποίας στο παρελθόν ασκούσε δριμεία κριτική, δήλωσε, «είμαι της Καραμανλικής σχολής σκέψης», ξεκαθάρισε ότι «η ‘Καραμαλνική σχολή’ δεν έχει να κάνει με αυτούς που φέρουν το επώνυμο του Καραμανλή» και διευκρίνισε ότι «τότε ήταν ένας διαφορετικός Τσίπρας και διαφορετικός κυβερνητικός σχηματισμός.

Το Φεβρουάριο του 2015 ο Τσίπρας έκανε την αυτοκριτική του, και μετατοπίστηκε προς το μεσαίο χώρο και ορθά έκανε, γιατί οι πολιτικές που εφαρμόζει, οι κεντροδεξιές, είναι δοκιμασμένες». Τόνισε επίσης ότι, «είχα πει στον Μητσοτάκη: πρόσεξε γιατί μπαίνει στα παπούτσια μας».

Ερωτηθείσα αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας πως «δεν ανήκω στην κατηγορία αυτών που ύψωσαν σημαία σε καμία από τις δύο πλευρές», ενώ χαρακτήρισε «λανθασμένη όλη τη στρατηγική στο ζήτημα και βλαβερή για την πολιτική».

«Δεν είμαστε ακόμα μία θετική ψήφος», σχολίασε στο αν θα ψηφίσει ή όχι τη Συμφωνία, όταν έρθει στη Βουλή, και διαχώρισε ωστόσο «την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από την ψήφο στη συμφωνία».

Στους επικριτές της που αναφέρουν ότι «μπήκε για μία ακόμα ψήφο για τη Συμφωνία των Πρεσπών», απάντησε η Υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα ότι «δεν ήθελα καρέκλα, μου δόθηκε από τον λαό».

«Θα ζυγίσουμε τη συμφωνία και στη ζυγαριά θα γείρει το εθνικό συμφέρον. Αν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, θα την ψηφίσουμε», δήλωσε, λέγοντας πως «μπορεί με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτή η χώρα, να πάμε σε ένα σενάριο μιας συμφωνίας διαφορετικού τύπου από ό,τι η σημερινή».

«Να δούμε πώς θα πορευτεί η γειτονική χώρα», σημείωσε σχετικά με τις προθέσεις της για την ψήφο, αναφέροντας ότι «έχουμε καθαρή θέση στο ΝΕΟ στο ζήτημα, σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη, που φέρει ως κομιστή την Σπυράκη» (..) «Έχουμε Σπυράκη Gate», συμπλήρωσε.