Πανόρμου: ΕΔΕ για το “βανδαλισμό” σταθμευμένου οχήματος από ένστολο

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε καταγγελία για τη συμπεριφορά αστυνομικών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ σε επεισόδιο με νεαρούς στο ύψος της Πανόρμου, και διμοιρίας της ΥΑΤ με αφορμή βιντεοληπτικού υλικού το οποίο δημοσιοποιήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα

Βιντεοληπτικό υλικό αναρτήθηκε σε κοινωνικά δίκτυα, μετά το επεισόδιο της Πανόρμου το βράδυ της Δευτέρας (08/03), διακρίνονται Αστυνομικοί της ΔΡΑΣΗ σε περιπολία της ομάδας στα στενά της περιοχής. Σε ένα ακόμα “επεισόδιο στοχοποίησης” της ΕΛΑΣ και των στελεχών της, “κάτοικοι” καταγγέλλουν ότι αστυνομικοί προκάλεσαν βανδαλισμό και θραύση σε φανάρι σταθμευμένου οχήματος, χωρίς να βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια και στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ, το βράδυ της Δευτέρας (08/03) αναφέρει, «Την 20.10 ώρα σήμερα, ομάδα (100) περίπου ατόμων, συγκεντρώθηκε στην Πλατεία του Σταθμού Μετρό “Πανόρμου”, με σκοπό να πραγματοποιήσει πορεία στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Τα ανωτέρω άτομα επιτέθηκαν με πέτρες, μπουκάλια και κροτίδα, σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ που περιπολούσαν παραπλεύρως, για την επιτήρηση των Γραφείων της “Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών”. Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός. Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν (8) άτομα».

Από την ΕΛΑΣ έχει σχηματισθεί δικογραφία με κατηγορίες για επίθεση σε αστυνομικές δυνάμεις και για φθορές σε σταθμευμένα οχήματα ιδιωτών για δύο από τους τρεις συλληφθέντες στα επεισόδια της Πανόρμου, ενώ ο τρίτος νεαρός κατηγορείται για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών, η οποία κατασχέθηκε στην κατοχή του κατά την έρευνα που ακολούθησε.