Αμπελόκηποι: Ένταση από οργανωμένη ομάδα νεαρών στο ΜΕΤΡΟ Πάνορμου- Καταγγελίες για συμπεριφορές Αστυνομικών

Συγκέντρωση οργανωμένης ομάδας στην Πανόρμου διέλυσαν τα πληρώματα της ΔΡΑΣΗ και ακολούθησαν προσαγωγές στην Κρατική Ασφάλεια, ενώ τα στελέχη της ΕΛΑΣ καταγγέλλονται για βανδαλισμό σε σταθμευμένα οχήματα

Ένταση σημειώθηκε (08/03-20.40), στο ύψος της Πανόρμου κοντά στα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Ομάδα «Δράση» μετέβη και καταδίωξε τους νεαρούς ενώ προχώρησε σε τρεις προσαγωγές. Ως ενισχύσεις κλήθηκαν στην περιοχή, και αστυνομικοί της ΥΑΤ ενώ τα άτομα μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν σε οργανωμένη κινητοποίηση διαμαρτυρίας “ενάντια στην αστυνομική βία” για το επεισόδιο της Νέας Σμύρνης. Ομάδα από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκε με πέτρες σε πληρώματα της ομάδας ΔΡΑΣΗ από την οδό Καλύμνου, κοντά στα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση κρότου- λάμψης.

Ωστόσο “κάτοικοι” της περιοχής καταγγέλλουν κι έχουν αναπαράγει αμφιβόλου περιεχομένου βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο φέρονται αστυνομικοί να προκάλεσαν βανδαλισμό σε σταθμευμένα οχήματα χωρίς να βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια, με τις αναφορές τους, να έχουν τεθεί υπό υπηρεσιακή διερεύνηση.