Πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας -Αστυνομικών, Πυροσβεστών, Λιμενικών – στην πλατεία Συντάγματος

Ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι των Σωμάτων Ασφαλείας.

“Ραντεβού” για τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου έχουν στην πλατεία Συντάγματος οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας. «Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για τα Σώματα Ασφαλείας» με αίτημα την «πλήρη συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΣτΕ, ένα ειδικό μισθολόγιο με αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις, τερματισμό των περικοπών των δαπανών, νέες προσλήψεις, έκδοση διευκρινιστικών εγκυκλίων που θα εξειδικεύουν την εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου» αναφέρουν σε ανακοίνωση της η Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Από τις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος (22/02) θα ξεκινήσει η προσυγκεντρωση των ενστόλων για τη συμμετοχη τους στην κινητοποίηση, ενω θα γίνουν και οι απαραίτητες κυκλοφορίας ρυθμίσεις απο την Τροχαια για τη διευκόλυνση των οδηγών ανάλογα με τον όγκο κόσμου που θα συμμετέχει στην κινητοποίηση.

Σε βίντεο της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων γίνεται λόγος για οχήματα – νεκροφόρες, υπηρεσίες – χωματερές, για ενδοεπικοινωνία – ευάλωτη σε εγκληματικές ομάδες κ.α. με συρραφή φωτογραφιών στις οποίες αποτυπώνονται η κατάσταση όπως καταγράφεται.

«Ας δώσουμε ένα τέλος όλοι μαζί στον εμπαιγμό και την απαξίωση» σημειώνουν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ και καλουν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν στην ένστολη πανελλαδική κινητοποίηση αστυνομικούς που συμμετέχουν σε συνδικαλιστικά όργανα και υπηρετούν στα ΜΑΤ.
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής επισημαίνει ότι «σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε μαζικά και αγωνιστικά διεκδικώντας: Ένα ειδικό μισθολόγιο με αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις, την άμεση και πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με τις αποφάσεις του ΣτΕ, την διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων και επιστροφή των «αποθεματικών», την ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας. Για τον σκοπό αυτό στις 16:00 θα αναχωρήσει από το ΥΝΑΝΠ λεωφορείο για τους συναδέλφους που επιθυμούν να μετακινηθούν στο Σύνταγμα».