Παναγίτσα Χαϊδαρίου: Ζωγραφίζε σε τοιχίο, στο προαύλιο της εκκλησίας η Β.Σταμάτη (ΦΩΤΟ)

Στην Παναγίτσα Χαϊδαρίου σε μικρή απόσταση από το Δρομοκαϊτειο είχε βρει καταφύγιο η Βίκυ Σταμάτη την οποία αναζητούσαν μετά την εθελουσία επιλογή της σε φυγή, από το Ψυχιατρικό Κατάστημα του Δρομοκαΐτειου .

Να ζωγραφίζει σε δένδρο εντόπισαν την Βίκυ Σταμάτη, σύμφωνα με το σκηνικό που βεβαιώνουν το πλήρωμα περιπολικού που μετέβη καθ υπόδειξη του συνηγόρου της, Φραγκίσκου Ραγκούση, στην περιοχή της Παναγίτσας στο Χαϊδάρι.
image

“01/04 ♡ Μάνας= 10ζωες κ κατι περισσεύει- Vicky Stamati- Tsoha” αναγράφεται με ροζ μαρκαδόρο στον “ξεφτισμένο” κορμό τους περιβόλου. Με τηλεφώνημα (03/04- 14:45), άγνωστος άνδρας επικοινωνεί με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης αναφέροντας πως αμνήμων γυναίκα βρίσκεται στα σκαλάκια της Παναγίτσας στο Χαϊδάρι και προσομοιάζει με την Βίκυ Σταμάτη. Μία ομάδα ΔΙ.ΑΣ. έφθασε στο σημείο με εντολή να ρωτήσει τα στοιχεία της γυναίκας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες δύο παιδιών τα οποία φέρονται να υπέδειξαν στους Αστυνομικούς εντόπισαν τη Βίκυ Σταμάτη να γράφει στον στον περιβολο της εκκλησίας και προχώρησαν στη σύλληψή της (03/04). Σε ερώτηση απο τους Αστυνομικούς της ΔΙΑΣ η Βίκυ Σταμάτη επιβεβαίωσε την ταυτότητά της.

image

Αρχικά μετέφεραν τη Βίκυ Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο, όπου την αναγνώρισαν. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και από εκεί στη ΓΑΔΑ, καθώς την υπόθεση διερευνά η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.
Μέσω του δικηγόρου της Φραγκίσκου Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη, νωρίτερα (03/04) είχε εκδηλώσει την επιθυμία να παραδοθεί στον Εισαγγελέα Εφετών, Γρηγόρη Πεπόνη ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για τη εθελουσία φυγή της από το Δρομοκαϊτειο (02/04).
Η Βίκυ Σταμάτη, αργά το απόγευμα (03/04), αναμένεται να μεταχθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport