Αλέξης Κούγιας: «Παραιτούμαι ανεπιφύλακτα της υπερασπίσεώς της..»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας μετά τη δημοσιοποίηση της παράδοσης της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη. Είχε προηγηθεί η παραίτηση του από συνήγορος υπεράσπισης μετά την επιλογή της σε εθελουσία φυγή από το Δρομοκαϊτειο, με τη νεότερη ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας, αναφέρει ότι «παραιτείται ανεπιφύλακτα της υπερασπίσεώς της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

Μετά από αυτήν την κωμικοτραγωδία της «αυθορμήτου» αποδράσεως – παραδόσεως της Βασιλικής Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου δηλώνω ότι παραιτούμαι ανεπιφύλακτα της υπερασπίσεώς της.
Τόσο προσωπικά εγώ όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου έχουμε αμετάκλητα αποφασίσει να σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις και το κράτος δικαίου.
Διαφωνώ απολύτως, όπως έχω ήδη δημόσια δηλώσει, με αυτήν την ενέργεια της Βασιλικής Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου και εύχομαι αυτοί που την συμβουλεύουν ή της συμπαρίσταται σε τέτοιου είδους ενέργειες ν’ αποδειχτούν αποτελεσματικοί.
Ενημέρωσα ήδη προσωπικά με επίσκεψή μου στις φυλακές τον κο Άκη Τσοχατζόπουλο και, παρά τις προτροπές τους να παραμείνω συνήγορός της, αποφάσισα να παραιτηθώ.
Τόσο εγώ προσωπικώς, όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου που συμπαρεστάθησαν στην υπεράσπιση της Βασιλικής Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου καθ’ όλη την διάρκεια του δικαστηρίου στον πρώτο βαθμό, καθώς και στην τελευταία νόμιμη προσπάθεια εξόδου της από τις φυλακές, ευχόμεθα στην κα Βασιλική Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου να έχει την καλύτερη απόφαση και με την αξιοποίηση της νομοθετικής ρυθμίσεως που επεξεργάζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης να είναι σύντομα κοντά στο παιδί της και στα αγαπημένα της πρόσωπα.
Με εκτίμηση
Αλέξιος Κούγιας

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport