Πάλι στους δρόμους.. ο «Αστυνομικος της γειτονιάς».

Επανέρχεται και πάλι, ο «Αστυνομικος της Γειτονιάς» με εντολή αναπληρωτής Υπουργός, Γιάννης Πανούσης, σύμφωνα με τον οποίο «αυτή τη φορά, έρχεται για να μείνει».

Στις πρώτες εξαγγελίες του, ο αναπληρωτής Υπουργός Γιάννης Πανούσης, είχε αναφερθεί στο θεσμό του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» ως ενίσχυση στον κορμό του μοντέλου κοινοτικής αστυνόμευσης και τη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και αστυνομίας, στη φιλοσοφία της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί (23/03) αρχικά σε 22 γειτονιές, σε τέσσερις περιοχές της Αθήνας- Καλλιθέα, και Χαλάνδρι-, και τη Θεσσαλονίκη στην Τούμπα, στην Τριανδρία και τον Εύοσμο.
Οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς» οπως και στο παρελθόν, θα απασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντα που προκύπτουν στις γειτονιές, θα περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και θα επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς. Για το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, είναι η καθημερινή «επώνυμη» παρουσία της Αστυνομίας στη γειτονιά για θέματα ασφάλειας, και παραβατικότητας που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Σε πρώτη φάση του πιλοτικού προγράμματος ο θεσμός θα εφαρμοστεί σε 22 γειτονιές, θα διατεθούν περίπου 50 Αστυνομικοί, από τα τοπικά τμήματα και Αστυνομικοί που έχουν αποδεσμευτεί από φρουρήσεις προσώπων και άλλα καθήκοντα.
Με αφορμή την εφαρμογή του θεσμού, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης δήλωσε: «Είχα δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ότι ο Αστυνομικός της Γειτονιάς αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Από τη Δευτέρα ξεκινάμε. Εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή για τη συμφιλίωση της Αστυνομίας με τους πολίτες. Είμαι σίγουρος ότι οι κάτοικοι στις γειτονιές θα αγκαλιάσουν και πάλι τον Αστυνομικό της Γειτονιάς, που αυτή τη φορά έρχεται για να μείνει».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport