Παλαιό Φάληρο: Ταυτοποιήθηκε ο νεκρός σε στύλο υψηλής τάσης της ΔΕΗ

Ταυτοποίηθηκε ο νεκρός σε στύλο υψηλής τάσης της ΔΕΗ, με τις Αρχές να αναζητούν τα κίνητρα και τις συνθήκες που προκλήθηκε ο θάνατό του

Ο νεκρός άνδρας, το πτώμα του οποίου ανασύρθηκε από στύλο υψηλής τάσης της ΔΕΗ στη συμβολή των οδών Αιόλου και Τρίτωνος, στο Παλαιό Φάληρο, ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές. Πρόκειται για τον 26χρονο Απόστολο Φουρνατζόπουλο, ο οποίος είχε στο παρελθόν απασχοληθεί στον τηλεοπτικό σταθμό «KONTRA», ωστόσο στη συνέχεια είχε εγκαταλείψει το χώρο. Ο ίδιος είχε απασχολήσει αρνητικά την κοινή γνώμη, με ανυπόστατα σχόλια και προσωπικές παραθέσεις στον τηλεοπτικό αέρα σε κάλυψη των εκδηλώσεων για τα γεγονότα του 2008 στα Εξάρχεια, με χαρακτηρισμούς για «κρατική δολοφονία» και αναφορά στο «σύνθημα που όλους μας ενώνει» του αντιεξουσιαστικού χώρου, μεταξύ άλλων.

Οι Πυροσβεστική κλήθηκε από συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας (16/02-03.00), μετά από έκρηξη σε μετασχηματιστή, που προκάλεσε τη διακοπή ρεύματος στην περιοχή. Κατά την άφιξη της εξόδου από τον 8ο ΠΣ, με εννέα πυροσβέστες, δύο οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, εντοπίσθηκε πάνω στο στύλο υψηλής τάσης του ΔΕΔΔΗΕ, νεκρός νεαρός άνδρας, ο οποίος παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Αρχικά είχε εκφραστεί η εκτίμηση ο άνδρας να επιχείρησε ρευματοκλοπή και κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα υψηλής τάσης. Μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων του 26χρονου, η παρουσία του στο σημείο και οι συνθήκες θανάσιμού τραυματισμού του, ερευνώνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικείο του περιβάλλον, ο 26χρονος αναφέρουν ότι δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα οικονομικά ή προσωπικά προβλήματα, ωστόσο παραμένουν υπό διερεύνηση οι συνθήκες που οδήγησαν τον 26χρονο στον στύλο της ΔΕΔΔΗΕ και στο θάνατο.