Αγία Βαρβάρα: Πεθερός σκότωσε το γαμπρό του με καραμπίνα

Ο πεθερός πυροβόλησε με καραμπίνα το γαμπρό του, ενώ είχε προηγηθεί τσακωμός μεταξύ των δύο ανδρών, έξω από το σπίτι στο οποίο διέμενε με την κόρη του δράστη

Στην οδό Φιλικής Εταιρείας,  στην Αγία Βαρβάρα, το βράδυ του Σαββάτου (24/02- 19.00) ο πυροβολισμός προκάλεσε αναστάτωση. Ο γιος του δράστη ο οποίος είναι αστυνομικός και διαμένει σε όροφο της οικογενειακής οικοδομής, εκτός υπηρεσίας βρισκόταν στο διαμέρισμά του, κατευθύνθηκε προς το σημείο από το οποίο προήλθαν οι πυροβολισμοί και αντίκρυσε τον πατέρα του με το κυνηγετικό όπλο στα χέρια και το γαμπρό του νεκρό. Ο ίδιος ενημέρωσε την Άμεση Δράση και παρέδωσε τον πατέρας του ως δράστη του εγκλήματος, και συνελήφθη. 

Ο δράστης συνταξιούχος τραυματιοφορέας ζούσε με τη σύζυγό του, συνταξιούχο νοσηλεύτρια στη Σπάρτη. Μετά από καβγά, για απροσδιόριστη αιτία μέχρι στιγμής, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε τον 57χρονο γαμπρό του. Η κόρη του δράστη και σύζυγος του θύματος, βρισκόταν στο πατρογονικό της στη Σπάρτη, ενημερώθηκε τηλεφωνικά για το έγκλημα κι επιστρέφει εσπευσμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης στην προανακριτική του απολογία, υποστήριξε ότι είχε υποψία ότι το θύμα, χειρουργός ουρολόγος- ανδρολόγος σε νοσηλευτική μονάδα στην Αθήνα, ασκούσε ενδοοικογενειακή βία στην κόρη του, η οποία εργάζεται ως μικροβιολόγος. Ο αστυνομικός γιος του 69χρονου, ωστόσο στην κατάθεσή του, ήταν αρνητικός στα όσα ανέφερε ο πατέρας του, καθώς υποστήριξε ότι αν υπήρχε υπόνοια ενδοοικογενειακής βίας στην αδερφή του, θα το γνώριζε.

Ο 69χρονος κρατείται στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, και ανακρίνεται προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες και τα κίνητρα του εγκλήματος. Προανάκριση, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.