Παλαιό Φάληρο: Διάρρηξη σε οικία ενώ απουσίαζε ο ένοικος- Απέσπασαν €100.000 και ξήλωσαν μέχρι τον απορροφητήρα

Η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις των δραστών, με αναρρίχηση ανέβηκαν στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και με διάρρηξη εισέβαλλαν στο διαμέρισμα, ο ένοικος του οποίου απουσίαζε εκτός Αθηνών

Θύματα διάρρηξης  τα ξημερώματα, οι ένοικοι διαμερισμάτων πολυκατοικίας στην οδό Άρεως στο Παλαιό Φάληρο. Οι διαρρήκτες εισέβαλλαν στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου από την πόρτα της κουζίνας και σύμφωνα με την κατάθεση του 70χρονου ενοίκου, ο οποίος απουσίαζε εκτός Αθηνών τις τελευταίες ημέρες, αφαίρεσαν μετρητά ύψους €100.000 τα οποία βρήκαν κρυμμένα στο πατάρι, πολύτιμα αντικείμενα και ασημικά. Κατά την αποχώρησή τους, οι δράστες έσπασαν τη τζαμαρία της μπαλκονόπορτας και εισέβαλλαν στο διπλανό διαμέρισμα.

Οι ένοικοι που άκουσαν φασαρία και βγήκαν να δουν τι συμβαίνει, είδαν τους δράστες, οι οποίοι με ξενική προφορά τους ανέφεραν, “τώρα τελειώνουμε τη μετακόμιση και φεύγουμε” ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν με τα κλοπιμαία. Πληρώματα της αστυνομίας που ενημερώθηκαν για τη διάρρηξη, σε αυτοψίας στο χώρο διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει μέχρι και τον απορροφητήρα στην προσπάθειά τους να βρουν χρήματα και τιμαλφή.

Προανάκριση για τις δύο καταγγελίες διενεργεί η Ασφάλεια Π.Φαλήρου.