Παιανία: Κατακρήμνισαν ανήλικο ΑμεΑ από τις σκάλες του Προαστιακού και τον λήστεψαν

Η Ασφάλεια Παιανίας συνέλαβε ζευγάρι- ενώ αναζητείται ο Αλγερινός συνεργός τους- ως μέλη συμμορίας που επιτέθηκε σε ανήλικο ΑμεΑ στον Προαστιακό Παιανίας και το λήστεψαν

Προφυλακιστέος κρίθηκε 29χρονος δράστης επίθεσης με τραυματισμό και ληστείας σε ανήλικο ΑμεΑ, ενώ 21χρονη συγκατηγορούμενή του αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Για την υπόθεση, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται από την Ασφάλεια Παιανίας, ο Αλγερινός συνεργός τους.

Οι τρεις ως μέλη συμμορίας, επιτέθηκαν σε ανήλικο με αναπηρία 85%, με δυσκολία στη κίνηση και την ομιλία, όταν αποβιβάστηκε στον Προαστιακό Σταθμό Παιανίας- Κάντζας. Όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Παιανίας ο ανήλικος, ενώ ανέβαινε τις κυλιόμενες σκάλες προς την οδό Παλαιοπαναγιάς, δέχθηκε χτύπημα από πίσω και έπεσε στις σκάλες με αποτέλεσα να τραυματισθεί στη μέση. Ανέφερε ότι είχε αντιληφθεί από το σταθμό Μοναστηράκι να τον ακολουθεί η παρέα μεταξύ των οποίων ο Αλγερινός και  η 21χρονη γυναίκα σε ρόλο τσιλιαδόρου.

Ο 29χρονος δράστης, αναγνωρίστηκε από τον ανήλικο ως το δράστη που τον έριξε από τις σκάλες και του άρπαξε το τσαντάκι που είχε περασμένο στον ώμο του, και περιείχε το πορτοφόλι του με πιστωτική κάρτα, το κινητό του τηλέφωνο “Ι14 plus” και γυαλιά μυωπίας του, ενώ ο συνεργός του με τα δάχτυλά του, τραυμάτισε τον ανήλικο ΑμεΑ στο στόμα. ΜΕτά την επίθεση οι τρεις δράστες αποχώρησαν, ενώ ο ανήλικος ΑμεΑ επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο της μητέρας του, η οποία τον ανέμενε εν οδώ και στο σπίτι της ανέφερε την επίθεση σε βάρος του.

Με καταγγελία στο Τμήμα Ασφάλειας Παιανίας, και το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του Προαστιακού Σταθμού, ταυτοποιήθηκαν οι τρεις δράστες της επίθεσης και ληστείας σε βάρος του ανήλικου ΑμεΑ. Από φωτογραφία αναγνώρισε τον 29χρονο δράστη και την 21χρονη συνεργό του, καθώς ήταν σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα. Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία και συνελήφθησαν, ενώ ο Αλγερινός συνεργός τους, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται.