Παγκράτι: Ατύχημα με ασανσέρ, εγκλωβίστηκε ο συντηρητής

Κατά τη διαδικασία εργασιών, το κουβούκλιο του ανελκυστήρα κατέπεσε μαζί με τον συντηρητή

Σε πολυκατοικία της οδού Λαέρτου 4, στο Παγκράτι (25/05-09.30) το ασανσερ τελούσε υπό συντήρηση. Ο 30άχρονος συντηρητής ανελκυστήρων μαζί με τον 42άχρονο εργοδότη του, είχαν κληθεί από το διαχειριστή της παλιάς πενταώροφης πολυκατοικίας στο Παγκράτι, για συντήρηση του ανελκυστήρα για να αλλάξουν συρματόσχοινο .

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, κατά τη διαδικασία των εργασιών, ενδεχομένως από εσφαλμένη συνεννόηση του 42άχρονου ο οποίος θα ασφάλιζε το κουβούκλιο του ανελκυστήρα στο οποίο επέβαινε ο  30άχρονος, αποδέσμευσε το σχοινί, και η καμπίνα κατέπεσε από τον πέμπτο όροφο και συνετρίβη στο υπόγειο, εγκλωβίζοντας τον 30χρονο συντηρητή..

Άμεσα διαχειριστής και ένοικοι επικοινώνησαν με την Πυροσβεστική και επτά Πυροσβέστες με δύο οχήματα επιχείρησαν σε απεγκλωβισμό του 30χρονου συντηρητή. Στο χώρο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και πληρώματα της Άμεσης Δράσης. Βαρύτατα τραυματισμένος, με πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο 30άχρονος συντηρητής χωρίς αισθήσεις, ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Σε βάρος του εργοδότη από το ΑΤ Παγκρατίου, έχει σχηματιστεί δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια .