Π.Καμμένος: Aυστηρές ποινές στους στρατεύσιμους που εμφανίστηκαν να σχηματίζουν τον “αλβανικό αετό”

Επιβεβαιώνεται από κύκλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η θέση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για την απόδοση αυστηρών πειθαρχικών ποινών στους επτά στρατεύσιμους, οι οποίοι εμφανίστηκαν σε φωτογραφία ένστολοί, να απεικονίζουν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό.

Η επίμαχη φωτογραφία αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ του Σαββάτου και όπως ήταν φυσικό ξεσήκωσε σάλο από πλήθος αρνητικών σχολίων στις σχετικές αναρτήσεις, όπου αυτές έγιναν.

Το θέμα έλαβε γρήγορα διαστάσεις με αποτέλεσμα το ΓΕΣ να κινηθεί άμεσα για τον εντοπισμό των υπαίτιων, οι οποίοι διαπιστώθηκε τελικά ότι υπηρετούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Μεσολογγίου και συγκεκριμένα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων καθώς πρόκειται για νεοσύλλεκτους μόλις μιας (1) εβδομάδας. Προφανώς οι εν λόγω υπαίτιοι με αυτή τους την ενέργεια «το τερμάτισαν» όσον αφορά τα όρια ανοχής του κοινού αισθήματος, χωρίς προφανώς να έχουν οι ίδιοι επίγνωση των συνεπειών που θα αντιμετωπίσουν στην συνέχεια, καθόσον μια τέτοια ενέργεια εντός στρατεύματος αποτελεί σαφέστατο πειθαρχικό παράπτωμα.

Το ΓΕΣ ήδη σε επίσημη ανακοίνωση του έχει δηλώσει ότι η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας. Παράλληλα διερευνώνται διοικητικές ευθύνες που θα αποδοθούν – αν και όπου αυτές υπάρχουν – βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών που ισχύουν για όλο το προσωπικό που υπηρετεί στον ΕΣ.

Το ζήτημα πάντως που προκύπτει μέσα από αυτό συμβάν μόνο «αθώο» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς αναδεικνύονται πέραν πάσας αμφισβήτησης, οι επικίνδυνες προεκτάσεις που λαμβάνουν τέτοια φαινόμενα, τα οποία φυσικά δεν δύναται σε καμία περίπτωση να γίνουν ανεκτά. _____________

* Onalert/Απόλλωνας Λεονταρίτης