Π.Φάληρο: Πολίτες ακινητοποίησαν Ρομά, ένοπλο με kalashnikov και τον αφόπλισαν

Με απειλή Kalashnikov δύο Ρομά εισέβαλαν σε ψιλικατζίδικο.  Πολίτες αντέδρασαν, δέσμευσαν έναν από τους δράστες  και τον αφόπλισαν, σε μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας, στο Παλαιό Φάληρο.

Ξημερώματα Τρίτης (17/10-01.30), οι δύο νεαροί Ρομά πεζή κινήθηκαν στο ψιλικατζίδικο, το οποίο διανυκτερεύει στην οδό Ζησιμοπούλου 91, στο Παλαιό Φάληρο.

Με καλυμμένα χαρακτηριστικά με κουκούλες και υπό την απειλή Kalashnikov που έφερε ένας από τους δράστες, εισέβαλαν στην επιχείρηση  ενώ φώναξαν «ληστεία» και απειλούν τον ταμία. Έξω από το κατάστημα ο ιδιοκτήτης, ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε την παρουσίαση των δυο ληστών μπήκε στην επιχείρησή του και επιτέθηκε στον έναν από τους δράστες, ο οποιος στην προσπάθειά του να διαφύγει, πυροβόλησε- σύμφωνα μεπληροφορίες, περιοίκων- επτά φορές στον αέρα χωρίς, να τραυματίσει πολίτη, ενώ στην επιχείρηση έσπευσαν και διερχόμενοι πολίτες οι οπιοι αντιλήφθηκαν την προσπάθεια του ιδιοκτήτη του καταστήματος ψιλικών να τον δεσμεύσει.

Ο δεύτερος ληστής, κατάφερε να διαφυγει, ενώ αναζητήσεις στα στοιχεία του βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο 34άχρονος, οπως προεκυψε κατα την ταυτοποίηση στοιχείων του, δράστης της-αποτυχημένης- απόπειρας ληστείας, παρελήφθη από πληρώματα της Άμεσης Δράσης. Λόγω του ξυλοδαρμού του από τους πολίτες, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Ελαφρά τραυματίστηκε και ο υπάλληλος της επιχείρησης καθώς δέχτηκε χτύπημα με το κοντάκι του Kalashnikov στο πρόσωπο.

Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια.