Π.Χαρελας: “Οι Συνοριακές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στην καταπολέμηση της “μάστιγας” είναι πολύ λίγες σε σχέση με το φαινόμενο”

Η δουλεμπορική μεταφορά λαθρομεταναστών σε επιβατικό αυτοκίνητο προκάλεσε το σχόλιο προέδρου της Ομοσπονδίας των τέως Συνοριακών Φυλάκων.

“Οδηγός στη Δομινικανή Δημοκρατία  εντοπίσθηκε να μεταφέρει παράνομα 18 λαθρομετανάστες σε ένα 5αθέσιο  όχημα”, με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα να παραθέτει και βιντεοληπτικό υλικό.

Το ρεπορτάζ προκάλεσε το σχόλιο του Προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ Παναγιώτης Χαρελας.

“Να μην μας φαίνεται εξωπραγματικό. Σήμερα στην Ελλάδα, αυτό ακριβώς βιώνουμε. Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, όσοι περισσότεροι στοιβαγμένοι σαν παστές σαρδέλες, προσπαθούν να μετακινηθούν στο εσωτερικό της Χώρας και στις περισσότερες των περιπτώσεων ο οδηγός είναι ανήλικος, ώστε στην περίπτωση σύλληψης οι ποινές να είναι μικρές.
Καθημερινά, οι συλλήψεις διακινητών είναι πολλές, σε βαθμό τέτοιο που άλλα οχήματα καταδιώκονται και συλλαμβάνονται και πολλά ακόμη οχήματα που συγκρούονται η εκτρέπονται.
Οι συνοριακές δυνάμεις και ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας που δραστηριοποιούνται στην καταπολέμηση αυτής της “μάστιγας” είναι πολύ λίγες σε σχέση με το φαινόμενο.
Η άλλη διάσταση όμως του προβλήματος είναι πως τα οχήματα αυτά γίνονται ακραιως επικίνδυνα τόσο για τους επιβαίνοντες παράνομους μετανάστες όσο όμως και για τον κάθε πολιτη – οδηγό που κινείται στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Χώρας και διασταυρώνεται με αυτά τα οχηματα. Για πεζούς πολίτες και για κατοικημένες περιοχές που περνούν οι διακινητες οι οποίοι δεν έχουν καμία συναίσθηση και οδηγική συμπεριφορά απέναντι στα χιλιάδες ευρώ που λαμβάνουν για το κάθε “κεφάλι” που μεταφέρουν”, σχολίασε ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ, Παναγιώτης Χαρελας.