Έβρος: “Είδα αρχικά από μακριά δύο. Ξαφνικά πετάχθηκαν πολλά άτομα και πέταξαν τα σακίδια τους στο δρόμο μου. Ευτυχώς πρόλαβα”

Διανύει καθημερινά απόσταση 235 χιλιομέτρων, με το αυτοκίνητό της, για να πάει στο σχολείο που διδάσκει στους Μεταξάδες  Διδυμοτείχου στον ακριτικό Εβρο, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με οργανωμένους περίπου 20λαθρομετανάστες, οι οποίοι της έκλεισαν το δρόμο .

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής (01/11-08.00) περισσότεροι από 20 λαθρομετανάστες επιχείρησαν να στήσουν μπλοκο στον επαρχιακό δρόμο του Σουφλίου, μεταξύ Πρωτοκκλησίου και  Μαυροκκλησίου, όταν το αυτοκίνητο της καθηγήτριας και υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Έβρου Κατερίνας Φωτιάδου, περνούσε από το σημείο για να πάει στο Σχολείο που διδάσκει.

Όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS Έβρου, δύο λαθρομετανάστες αρχικά την είδαν να φτάνει προς το μέρος τους και ξαφνικά από τις άκρες του δρόμου πετάχθηκαν περισσότερα από 20 με 30 άτομα και της έκλεισαν το δρόμο με τα σακίδιά τους, με πρόθεση να την αναγκάσουν να σταματήσει και να της αρπάξουν το αυτοκίνητο για να μετακινηθούν.

Ενώ πήγαινα σήμερα το πρωί στους Μεταξάδες όπου είμαι καθηγήτρια και έστριψα από την Μάνδρα προς Βρυσικά, στο δρόμο μεταξύ Πρωτοκκλησίου-Μαυροκκλησίου, είδα αρχικά από μακριά δύο άτομα, μετανάστες, παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι κοιτούσαν το αυτοκίνητο. Ξαφνικά πετάχθηκαν στον δρόμο από τις άκρες, μέσα απ’ τα χωράφια πολλά άτομα και πέταξαν τα σακίδια τους. Έτρεχα με ταχύτητα και αρχικά σκέφθηκα να αναπτύξω ακόμα περισσότερη, αλλά υπήρχε κίνδυνος να χτυπήσω κάποιους και θα γινόταν πολύ χειρότερα τα πράγματα. Έτσι αμέσως έκανα αναστροφή και γύρισα προς τα πίσω. Ευτυχώς πρόλαβα“, ανέφερε φανερά ταραγμένη η Κατερίνα Φωτιάδου.

Το συμβάν το έχω αναφέρει στην αστυνομία, η οποία μου είπαν πως θα επιληφθεί του θέματος. Δεν συνέχισα για την δουλειά μου και γύρισα πίσω. Πρωτίστως ενημέρωσα όμως την αστυνομία. Φυσικά και τρόμαξα πολύ, αφού όταν ξαφνικά πετάγονται στον δρόμο σου και πετούν τα πράγματα τους τόσα άτομα και δεν ξέρεις τι σκέφτονται, ούτε ποιες είναι οι προθέσεις τους, άνθρωποι δυστυχισμένοι, ταλαιπωρημένοι, με άλλη νοοτροπία και κουλτούρα, πως να μην φοβηθείς”; διερωτάται η καθηγήτρια.

Όπως επεσήμανε η Κατερίνα Φωτιάδου και άλλοι συνάδερφοι της, έχουν  συναντήσει του λαθρομετανάστες κατά την κινήση του στο συγκεκριμένο επαρχιακό δίκτυο, “Εκείνο τον δρόμο τον χρησιμοποιούν και άλλοι συνάδερφοι και επαγγελματίες καθημερινά. Μου είπαν όταν επικοινώνησα με το σχολείο για να τους ενημερώσω γι’ αυτό που συνέβη, ότι τους συνάντησαν και αυτοί νωρίτερα πηγαίνοντας στον ίδιο δρόμο, αλλά επειδή ήταν περισσότεροι και με περισσότερα αυτοκίνητα, δεν έγινε τίποτα”.

Μόνο τον Οκτώβριο συνελήφθησαν 72 διακινητές και 1.525 λαθρομετανάστες που πέρασαν από τον Έβρο

Στον Έβρο και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης μόνο για τον μήνα Οκτώβριο η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 72 διακινητών και 1.525 λαθρομεταναστών, με τον αριθμό  που έχει διέλθει να είναι πολλαπλάσιος. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, προχώρησαν σε συνολικά 1.861 λαθρομεταναστών

Εβδομήντα δύο (72) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.
Χίλιοι πεντακόσιοι είκοσι πέντε (1.525) αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.
Ένα (1) άτομο για ληστεία.
Είκοσι δύο (22) άτομα για κλοπές – διαρρήξεις.
Τρία (3) άτομα για απόπειρα κλοπής.
Πενήντα οκτώ (58) άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Δύο (2) άτομα για απόπειρα παράνομης εξόδου.
Είκοσι ένα (21) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Πέντε (5) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Τέσσερα (4) άτομα για πλαστογραφία.
Τρία (3) άτομα για αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Τριάντα τρία (33) άτομα διωκόμενα με Εντάλματα Σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις.
Δεκαοκτώ (18) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.
Ενενήντα τέσσερα (94) άτομα για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ. κ.λ.π.).

Από αυτές τα διαπραχθέντα εγκήματα, εξιχνιάσθηκαν

Μία (1) ανθρωποκτονία.
Δύο (2) ληστείες.
Εκατόν δεκαεπτά (117) κλοπές – διαρρήξεις.
Εννέα (9) απόπειρες κλοπής.
Τέσσερις (4) απάτες.

Ορδές λαθρομεταναστών, νεαρής ηλικίας από Αλγερία, Μαρόκο, και Αφγανιστάν, τρομοκρατούν τους μόνιμους κατοίκους, με τα περιστατικά επιθέσεων σε βάρος τους να είναι καθημερινά και πιιο αναβαθμισμένα σε ένταση και βία.