Ούγγρος FRONTEX: “Στο τέλος μιας βάρδιας, Έλληνες βγήκαν στο δρόμος και μας χειροκροτούσαν.. θα το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή!”

Περιγράφει όσα βίωσε ο Ούγγρος Αστυνομικός της Frontex, ως ενισχυτική Δύναμη στον Έβρο

Ο Ferenc (Φέρενς), είναι Ούγγρος Αστυνομικός, μέλος στην πολυεθνική δύναμη της Frontex στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Στην επίσημη σελίδα του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλάκης, περιγράφει μια από τις πιο σημαντικές για εκείνον εμπειρίες που βίωσε όταν οι Έλληνες ακρίτες βγήκαν στους δρόμους και τους χειροκροτούσαν σε αναγνώριση της προσφοράς τους στα ακροσύνορα της Ευρώπης.

«Με το ξέσπασμα του COVID-19, είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Πριν από κάθε βάρδια, οι Έλληνες εργαζόμενοι στην υγεία μετράνε τη θερμοκρασία του σώματός μας για να ελέγξουν πιθανές περιπτώσεις λοίμωξης. Είναι πολύ παράξενο να μην κάνουμε χειραψία με τους συναδέλφους μας από άλλες χώρες όταν συναντιόμαστε όταν ξεκινάμε την υπηρεσία μας. Κανονικά στην Ουγγαρία αυτό είναι πολύ αγενές, αλλά στην τρέχουσα κατάσταση πρόκειται φυσικά για μία σωστή συμπεριφορά. Φοράω επίσης μάσκα προσώπου και προσπαθώ να κρατήσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση από άλλους ανθρώπους» δήλωσε στη σελίδα της Frontex ο Ούγγρος αστυνομικός, σχολιάζοντας πώς είναι οι περιπολίες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον καιρό του κορωνοϊού.

Ο ίδιος σχολίασε και την υποδοχή και συμπεριφορά των Ελλήνων συναδέλφων του αλλά και κατοίκων του Έβρου. Συγκεκριμένα, περιέγραψε ότι: «Στο τέλος μιας από τις βάρδιες μας στα σύνορα, στο δρόμο της επιστροφής προς το ξενοδοχείο, οι Έλληνες βγήκαν στους δρόμους χειροκροτώντας μας και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξή στην προστασία των συνόρων της Ευρώπης. Ήταν ίσως το πιο φανταστικό συναίσθημα της επαγγελματικής μου καριέρας που θα το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή», περιγράφει ο Ούγγρος Αστυνομικός της Frontex, Ferenc (Φέρενς), ο οποίος βρέθηκε να επιχειρεί στον Έβρο.