Αγία Βαρβάρα, Αιγάλεω: Αγνόησαν τα μέτρα και πήγαν σε εκκλησιασμό στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν Προφήτη Ηλία- Μια σύλληψη (video)

Σύλληψη λόγω συγκέντρωσης στον προαύλιο χώρο εκκλησίας κατά παράβαση των μέτρων που έχουν επιβληθεί

Περίπου 100 πιστοί, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (03/04), παραβιάζοντας τα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, παραβρέθηκαν στον στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία, στην Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω. Από την ΕΛ.ΑΣ, σχηματίσθηκε Δικογραφία και έγινε μιά σύλληψη ενός από τους διοργανωτές με την κατηγορία της συμμετοχής σε συγκέντρωση με συνωστισμό σε θρησκευτικό χώρο και πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα πέντε άτομα, που συμμετείχαν .

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των υπολοίπων συμμετεχόντων.

https://www.youtube.com/watch?v=E421fwfczJ8&feature=emb_title

 

Κινητοποίηση της Αστυνομίας το πρωί της Κυριακής (05/04) καθώς  στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα, είχαν συγκεντρωθεί πιστοί, κυρίως ηλικιωμένοι, μετά από πρόσκληση του ιερέα για να κοινωνήσουν και να λάβουν αντίδωρο.

Με την παρουσία των Αστυνομικών, προκληθεί ένταση, καθώς περίοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους,  διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία της Αστυνομίας, ενώ άλλοι ζητούσαν να απομακρύνουν τον κόσμο από την εκκλησία σε αποτροπή της μετάδοσης του κορονοϊού. Η ένταση τερματίστηκε με τους Αστυνομικούς να επιδίδουν σε Αρκετούς από τους παρευρισκόμενους πρόστιμα, καθώς δεν είχαν βεβαίωση εξόδου. Ο Ιερός Ναός έκλεισε και οι πιστοί -τελικά – αποχώρησαν.

Ανάλογες συμπεριφορές επέδειξαν πιστοί οι οποίοι μετέβησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Παχιανά Χανίων. Αστυνομικοί κλήθηκαν να ελέγξουν την τήρηση της απαγόρευσης εκκλησιασμού για το κοινό, και διαπίστωσαν η λειτουργία τελούνταν κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο κάποιοι βρήκαν τρόπο και εισήλθαν στο εσωτερικό του Ναού, ενώ εντόπισαν και στο προαύλιο πιστούς έτοιμους να εισέλθουν και τους απομάκρυναν. Κατά την παρουσία των Αστυνομικών στο θρησκευτικό χώρο, προχώρησαν και σε έλεγχο για το αν έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα στοιχεία για “κατ’ εξαίρεση” μετακίνηση.

Ανάλογη κινητοποίηση υπήρξε και στο Αγρίνιο, χωρίς ωστόσο επεισόδια.

Οι “ανταρσία” που παρατηρείται, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στις Αρχές ενόψει Πάσχα, ημέρες με έντονη θρησευτική κατάνυξης, σε μια περίοδο ιδιαιτέρως κρίσιμη, για την τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.