“Όταν λέμε εντοπίζουμε υπόπτους, δεν περιλαμβάνονται στα καθήκοντά μας και τα ύποπτα δείγματα για .. κορωνοιό”- Σε 24ωρη φυλαξη δύο Αστυνομικοί με πολιτική περιβολή ανά βαρδια”

Αναγνώστης του Nantiareport.gr  μας απέστειλε τους προβληματισμούς του αναφορικά με “διαταγή για φυλαξη με χαρακτήρα του κατεπείγοντος”

Στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία»,  δύο Έλληνες – έναν άνδρα και μία γυναίκα- οποίοι επαναπατρίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής (09/02) από την πόλη Γουχάν της Κίνας, έχει τεθεί σε εθελούσια απομόνωση (καραντίνα) και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες υπο παρακολούθηση, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής. Αναγνώστης του Nantiareport.gr παραθέτει τον προβληματισμό του για ένα ακόμα… πάρεργο του ένστολου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ

“..τελικά η ΕΛ.ΑΣ …… “πάει με ολα”! Δεν εξηγείται διαφορετικά η διαταγή,  με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος που διαβιβάστηκε στην ΥΑΒ/Α με κοινοποίηση στα επτά ΑΤ της περιοχής και αναγράφεται κανονικά στις υπηρεσίες του ΑΤ Χολαργου-Ψυχικου-Χαλανδριου-Αγιας Παρασκευής…..

Η κατεπείγουσα διαταγή με ημερομηνία την Δευτέρα 10-2-20 εφαρμόζεται από την επομένη, αφορά  24ωρη φυλαξη (2 άτομα με πολιτική περιβολή ανά βαρδια) με πολιτική περιβολή στο “Σωτηρία”, έξω από τον θάλαμο απομόνωσης στο Τμήμα Λοιμώξεων οπου έχουν τεθεί σε καραντίνα, λόγω του κορονοϊου.

Στην οδηγία αναφέρει την απαγόρευση προσέγγισης ή εισόδου σε ΜΜΕ και μη έχοντες εργασία …. κοινώς “περίεργους” και αξιωματικοί επόπτες περνάνε για έλεγχο . Τόσο οι συνάδελφοι έχουν διαμαρτυρηθεί αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό. Για αυτό και η διαταγή για  πολιτική περιβολή.

Δεν είναι κρατούμενος! Είναι απλά “ασθενής με ύποπτο κρούσμα”! Γιατί να φυλάσσεται ένας ασθενής από την ΕΛΑΣ;

Όταν λέμε εντοπίζουμε υπόπτους, δεν περιλαμβάνονται στα καθήκοντά μας και τα ύποπτα δείγματα για ……κορωνοιό”!”…..

____________________

* (φωτο αρχείου)