Όσα είδε η Αντιτρομοκρατική σε Σεπόλια και Εξάρχεια – Βαρύ πολεμικό υλικό και αντιαρματικό RPG (φωτο)

Τα ευρήματα στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, με έντεκα συλλήψεις Τούρκων μελών του DHKP-C, το τούνελ – σήραγγα στη μονοκατοικία στα Σεπόλια και ο βαρύς οπλισμός

Έντεκα συλλήψεις αλλοδαπών κατόχων Τουρκικών διαβατηρίων στις παράλληλες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής  σε συνεργασία με την ΕΥΠ (19/03) σε διαμέρισμα στο οποίο στεγάζονται γραφεία στα Εξάρχεια και σε μονοκατοικία στα Σεπόλια. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C καθώς και για συναφή αδικήματα περί κατοχής οπλισμού κλπ και οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στη μονοκατοικία στα Σεπόλια σε διαμορφωμένο υπόγειο- τούνελ το οποίο ξεκινούσε από το ισόγειο της μονοκατοικίας και είχε συνολικό μήκος 47 μέτρα. Εκτεινόταν για 3 μέτρα κάθετα στο έδαφος και στη συνέχεια διέτρεχε υπογείως την αυλή της μονοκατοικίας και για άλλα 24 μέτρα με την έξοδό του να καταλήγει σε παρακείμενο οικόπεδο με επιμελώς καλυμμένη με φερτά υλικά.

Στο χώρα της μονοκατοικίας στα Σεπόλια κατασχέθηκαν

εκτοξευτήρας ρουκετών αντιαρματικού όπλου, τύπου “RPG” με μεταλλικό τρίποδο,
αντιαρματικό, μίας χρήσης,
πολεμικό τυφέκιο τύπου “Kalashnikov” με ξύλινο κοντάκι και πιστολοειδή λαβή,
(2) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας,
(4) πιστόλια με προσαρμοσμένες αντίστοιχες μεταλλικές γεμιστήρες,
πιστόλι άνευ γεμιστήρα και (56) φυσίγγια,
(12) μεταλλικές γεμιστήρες πιστολιού και
μεταλλική γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου.

 

Στη μονοκατοικία κατασχέθηκαν- μεταξύ άλλων – πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους είχαν τοποθετηθεί κάμερες κλειστού κυκλώματος καταγραφής εικόνας για την επιτήρηση των χώρων.

Στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν –μεταξύ άλλων- συσκευές κινητών τηλεφώνων, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, σκληροί δίσκοι, ψηφιακό καταγραφικό μηχάνημα, κάρτες SIM, κάρτες μνήμης, tablet και ημερολόγια με πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν 15 ακόμα άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν δύο- σε βάρος του ενός εκκρεμούσε ερυθρά αναγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol, για υπόθεση συμμετοχής του στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C και ο δεύτερος δεν κατείχε νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Οι έρευνες συνεχίζονται.