Ωρωπός: Τιμητικός έπαινος στην ομάδα για τη σύλληψη του Βρετανού εμπρηστή

Ο δήμαρχος Ωρωπού υποδέχτηκε στο Δημαρχείο τους τέσσερις ενστόλους της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι συνέλαβαν το Βρετανό εμπρηστή που επιχείρησε εμπρόθετο εμπρησμό σε δασική περιοχή του Αγίου Μερκουρίου στη Μαλακάσα

«Ευχαριστούμε για όλα όσα κάνετε για την ασφάλεια μας και τον τόπο μας αντιμετωπίζοντας καθημερινά πολλούς κινδύνους και μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους ανώνυμους ποδηλάτες που ενημέρωσαν άμεσα την ΕΛ.ΑΣ. για το συγκεκριμένο περιστατικό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης προς τους ενστόλους της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι συνέδραμαν στη σύλληψη του Βρετανού εμπρηστή, ο οποίος παραπέμφθηκε με κακουργηματικές κατηγορίες και προφυλακίστηκε.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης προσκάλεσε τους τέσσερις αστυνομικούς της ΔΙΑΣ οι οποίοι συνέδραμαν στη σύλληψη , για να τους συγχαρεί για το σύνολο της κοινωνικής τους συμπεριφοράς, ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή της ΔΙΑΣ, Ταξίαρχο Διονύσιο Κωστή τον οποίο και συνεχάρη ενώ δεσμεύτηκε συνδρομή του Δήμου στο έργο της ΕΛ.ΑΣ.

Το μεσημέρι της Κυραικής (05/06) ποδηλάτες εν κινήσει στο δρόμο του Αγίου Μερκουρίου διέκριναν την εστία φωτιάς, και τον ύποπτο να απομακρύνεται. Άμεσα ενημέρωσαν την Άμεση Δράση και η ομάδα ΔΙΑΣ που δραστηριοποιείται στον Ωρωπό τον εντόπισε και προχώρησε σε σύλληψη. Σε αυτοψία στο σημείο και σε έρευνα στην κατοχή του Βρετανού κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων κεριά, γκαζάκι, αναπτήρες και αταυτοποίητες κάρτες sim κινητών τηλεφώνων.