Ορκωμοσίες Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, υπό Αστυνομική παρουσία.

Σε κινητοποίηση καλεί η ΚΕΕΡΦΑ ενόψει της ορκομωσιας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας την ερχόμενη Παρασκευή (29/08), η οποία έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 στο Γκάζι.
Πρόθεση της ΚΕΕΡΦΑ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της είναι η “εμπλοκή” στη διαδικασία της ορκωμοσίας για το Βουλευτή της Χρυσής Αυγής και εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό, Ηλία Κασσιδιάρη καθώς και των υπόλοιπων 4ων Συμβούλων με το συνδιασμο της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και η κόρη του επίσης προφυλακισμένου ΓΓ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία.

Εκτός από το Δήμο της Αθήνας, μεταγωγές έχουν προγραμματιστεί προκειμένου οι εκλεγμενοι Σύμβουλοι – προφυλακισμένοι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, να παραστούν στις ορκομωσιες, και για το Συμβούλιο Θεσσαλίας ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.
Από την ΕΛΑΣ “έχουν προβλεφθεί και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διεξαγωγή της τελετής και την αποτροπή “απρόβλεπτων ενεργειών”, αναφέρουν αρμόδιοι Αξιωματικοί, με τα μετρα να έχουν προσδιοριστεί σε διαδοχικές συσκέψεις οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Τα συναρμόδια Υπουργεία -Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, και Δικαιοσύνης- βρίσκονται σε επαφές, κι έχουν ήδη ολοκληρώσει τον επιχειρησιακους σχεδιασμό στο ενδεχόμενο μεταγωγής απο το Καταστημα Κρατησης Κορυδαλλού, των εκλεγμενων Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, προφυλακισμένων Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ώστε να αποτρέψουν τη οποια πρόθεση από “εξωγενείς παράγοντες” να δημιουργήσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα στις τελετές ορκομωσιας.
Η εικόνα θα θυμίζει έντονα την μεταγωγή των προφυλακισμένων Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κατά την παρουσία τους στην Ολομελεια της Βουλής.
Την οριστική απόφαση ωστόσο για το πού και πότε θα ορκιστούν οι σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής θα λάβει ο Εσαγγελέας των φυλακών, όπου κρατούνται οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Ενα ενδεχομενο το οποίο εξεταζεται- δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν- είναι η ορκωμοσία να γίνει στις φυλακές καθώς και το ενδεχόμενο να οριστούν στις θέσεις των εκλεγμένων αιρετών με τη Χρυσή Αυγή οι αναπληρωματικοί, όπως πρόκειται Νίκου Κούζηλου, ο οποίος έχει εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος κούζηλος, φέρεται να μην επιθυμεί να ορκιστεί και τη θέση του να παίρνει αντικαταστάτης του, το ονομα του οποίου- μέχρι στιγμής -δεν έχει γίνει κοινοποιηθεί.
Μια πρώτη εικόνα ωστόσο, θα διαμορφωθεί την ερχόμενη Τρίτη(31/08), όταν θα ορκιστεί το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στα Ανω Λιόσια, στο οποίο εχει εκλεγεί ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος καθώς και η οροκομωσία των 6εκλεγμενων Συμβούλων με τον ίδιο συνδιασμο.
Με το συνδιασμό της Χρυσής Αυγής, υπάρχει επίσης εκροσώπηση στα Δημοτικά Συμβούλια Θεσσαλονίκη, και Μεσολογγίου. Για τη Θεσσαλοννίκη, πρόκειται για τον επικεφαλής του συνδυασμού -για τη Θεσσαλονίκη- Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Βουλευτή Σερρών της Χρυσής Αυγής, ο οποίος πρόσφατα αποφυλακιστηκε, και δύο ακόμα Δημοσιτικοί Σύμβουλοι με τον ίδιο συνδιασμό, ενώ στο Μεσολόγγι ο συνδυασμός του κόμματος κατέλαβε μία έδρα με υποψήφιο τον Δ. Μακρή. Η Χρυση Αυγη έχει εκλέξει συνολικά 26 περιφερειακούς συμβούλους στις 12 περιφέρειες όπου κατήρτισε ψηφοδέλτιο.
Η Χρύση Αυγή με αφορμή τις ορκωμοσίες στην ιστοσελίδα της, αναφέρει ότι «εάν δούμε τους παράνομα προφυλακισμένους συναγωνιστές μας να ορκίζονται με χειροπέδες, τότε θα γίνει ξεκάθαρο και στον τελευταίο συμπατριώτη μας πως ο ξεπεσμός και η ανηθικότητα των πολιτικών μας αντιπάλων δεν έχουν πάτο».
Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ, προαναγγέλλει “Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη” σε ανακοίνωσή της,  “δράσεις και εκδηλώσεις σε όλες τις γειτονιές”, ενώ για το διήμερο (18- 19/09) με τη συμπληρωση ενος χρονου από το θανάσιμο τραυματισμό του Παυλου Φυσσα, από τον κατ’ ομολογίαν δράστη Γιώργο Ρουπακιά, έχουν προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθεί, συλλαλητήριο στο Κερατσίνι και συναυλία στο κέντρο της Αθήνας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport