Ορίστηκε νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Ισίδωρος Ντογιάκος– Νέα πρόεδρος του ΣτΕ η Ευαγγελία Νίκα

Νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ενώ στη θέση της πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας επελέγη η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος η Ευαγγελία Νίκα

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr ο Ισίδωρος Ντογιάκος εμφάνιζε προβάδισμα. Ο έμπειρος αντεισαγγελέας ΑΠ είναι γνωστός από τις δεκάδες υποθέσεις που έχει χειριστεί αλλά κυρίως από την ανυποχώρητη στάση του την περίοδο της προεδρίας στον Άρειο Πάγο της Βασιλικής Θάνου, που του στοίχισε την θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, στην οποία οι συνάδελφοί του πανηγυρικά είχαν εκλέξει εν μέσω μιας σφοδρής πολεμικής ατμόσφαιρας στη Δικαιοσύνη. Στις 12 Νοεμβρίου 2018 από τύχη (ή κακό χειρισμό των τρομοκρατών) δεν εξερράγη η βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε μηχανάκι έξω από το σπίτι του. Εχει ασχοληθεί με σοβαρές υποθέσεις , μεταξύ των οποίων και αυτή της παραπεμπτικής πρότασης για την Χρυσή Αυγή. Σε κάθε περίπτωση η θητεία του θα είναι μονοετής (αποχωρεί το 2023).

Η Ευαγγελία Νίκα εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1984 και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα το έτος 2024. Στον βαθμό του συμβούλου Επικρατείας προήχθη τον Οκτώβριο του 2004. Γεννημένη το 1957 στην Αθήνα, η αντοπρόεδρος του ΣτΕ, έχει λάβει πτυχίο Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει αγγλικά και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Ευρωπαϊκού Δικαίου. Η ίδια διορίστηκε εισηγήτρια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 18.2.84 και το 1986 προήχθη στο βαθμό του Εισηγητή. Στο βαθμό του Παρέδρου του ΣτΕ προήχθη στις 2.8.91 και στο βαθμό του Συμβούλου του ΣτΕ στις 7.10.2004. Στην Διάσκεψη των Προέδρων πριν από ένα χρόνο, όταν είχε προτιμηθεί ο Δημήτρης Σκαλτσούνης, δεύτερη σε ψήφους ήταν η κυρία Ευαγγελία Νίκα.