Οριστικά θετικοί στη φυματίωση Στρατιωτικοί που υπηρετούν στο Κέντρο Κράτησης

Θετικοί τουλάχιστον 15 Στρατιωτικοί ύστερα από τα αποτελέσματα των δεύτερων εξετάσεων στο “μαντού”, οι οποίοι συνεχίζουν να εκτελούν υπηρεσίες στο Κέντρο Κράτησης Ιωαννίνων.

image

Στρατιωτικοί οι οποίοι υπηρετούν σε Κέντρο Κράτησης λαθρομεταναστών, στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων, ύστερα από την επαναληπτική εξέταση “μαντού”, βρέθηκαν θετικοί στο μικρόβιο της φυματίωσης.
Σε τουλάχιστον σε 15 Στρατιωτικούς τα αποτελέσματα των δεύτερων εξετάσεων ήταν θετικά, ωστόσο η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου εκφράζει ανησυχία οτι ο αριθμός θα αυξάνεται ραγδαία όσο περνάει ο καιρός. Με επιστολή τους προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και προς το Υπουργείο Υγείας εκφράζουν θέτουν σημαντικά ερωτήματα προς τη πολιτική ηγεσία για το τεράστιο αυτό πρόβλημα που έχει οδηγήσει σε απόγνωση δεκάδες οικογένειες στρατιωτικών.

«Οι συνάδελφοι που έχουν κριθεί ως θετικοί γιατί συνεχίζουν να εργάζονται και δεν βρίσκονται σε χώρους ανάρρωσης;
-Ποια μέριμνα θα ληφθεί για αυτούς και τις οικογένειες τους που ταλανίζονται από αγωνία και άγχος;
-Οι στρατιωτικοί θα συνεχίσουν να εκτελούν υπηρεσίες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Τσεπέλοβο;
-Οι συνάδελφοι που εκτελούν υπηρεσίες -εργασίες στα λοιπά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που έχουν αναπτυχθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου θα τύχουν ιατρικών εξετάσεων προκειμένου να υπάρξει εκτίμηση και της ιατρικής κατάστασης αυτών;
Οι αρχικά οχτώ στρατιωτικοί οι οποίοι υπηρετούν στο Κέντρο Κράτησης λαθρομεταναστών στο Τσεπέλοβο Ηπείρου, στις αρχές Ιουλίου βρέθηκαν θετικοί στο στέλεχος της φυματίωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Στρατιωτικοί στους οποίους διαγνώστηκε το μικρόβιο της φυματίωσης προστίθενται να κινηθούν νομικά κατά της πολιτική ηγεσία, καθως όπως αναφέρουν, δεν τους προστάτεψε.