Ανθυποπυραγός Λ.Λαζαρίδης: “Η σκέψη μου ήταν να κατέβω με το μωρό και να το παραδώσω στους διασώστες”

Διέσωσε τριών μηνών κοριτσάκι ένώ οι συνάδελφοί του απο τον Α Πυροσβεστικό Σταθμού Πειραιά απεγκλωβισαν τους οχτώ ενοικους οι οποίοι βρεθηκαν στα διαμερίσματά τους,  κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σε πολυκατοικία επί της οδού Κουντουριώτου.

image

Ο Δόκιμος Ανθυποπυραγός Λάζαρος Λαζαρίδης, 35 από το Πολυδένδρι Λαγκαδά, πριν εισαχθεί την Σχολή Αξιωματικών  της Πυροσβεστικής υπηρετούσε στο Π.Κ. Λαγκαδά ως πυροσβέστης.
«Η δική μου σκέψη ήταν να κατέβω με το μωρό και να το παραδώσω στους διασώστες ώστε να φροντίσουν για την υγεία του» ανέφερε ο Λάζαρος Λαζαρίδης, Ανθυποπυραγός ο οποίος συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης. «Όταν το παρέλαβα δεν το άκουγα, τότε άρχισε να κλαίει και κατάλαβα πως είναι καλά».

image

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την έξοδο που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης και κατάσβεσης της φωτιάς όπως ανέφερε και ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Πειραιά

Οι κάτοικοι του χωριού Πολυδένδρι Λαγκαδά και οι γονείς του 35άχρονου Ανθυποπυραγού Λάζαρου Λαζαρίδη, με μεγάλη συγκίνηση και περιφάνεια παρακολούθησαν από την τηλεόραση  τη διάσωση του βρέφους.