“Οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στη Βουλή από τάγματα εφόδου”, κατήγγειλε ο Νίκος Βούτσης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες

Καταγγελίες για «πολιορκία» του Κοινοβουλίου από ακροδεξιά στοιχεία και επιθέσεις στις εισόδους του κτιρίου με μάρμαρα, πέτρες, σίδερα και ρόπαλα από τον ΠτΒ

Δυνάμεις της ΔΑΕΑ – ΜΑΤ / ΥΜΕΤ για περισσότερες από τρεις ώρες επιχειρούσε σε απώθηση οργανωμένων διαδηλωτών στα σκαλοπάτια του ΜΑΣ στην κάτω πλευρά της Βουλής και οι αστυνομικές δυνάμεις.

Οι Αστυνομικοί υποχρεώθηκαν να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών για να αποτρέψουν την εισβολή στη Βουλή καθώς  οι επιθέσεις από τους  συγκεντρωμένους, τόσο από το Σύνταγμα όσο και από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας, ήταν επαναλαμβανόμενες.

Από τη  πλευρά του ο ΠτΒ, Νίκος Βουτσης κατήγγειλε οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στη Βουλή από τάγματα εφόδου με τη συμμετοχή και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μετά το πέρας της θυελλώδους συνεδρίασης για την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, στους Κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Στα όσα ο Νίκος Βουτσης ανέφερε, το ανήκουστο αντιδημοκρατικό παραλήρημα του ανεξάρτητου -πλεον – βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση την Παρασκευή (15/06) ήταν το «πρόκριμα», με στόχο- όπως επισήμανε- την πρόκληση βίαιων επεισοδίων στο συλλαλητήριο.

Ο Νικος Βούτσης υποστήριξε ότι πληροφορίες της Αστυνομίας έκαναν αναφορά   σε οργανωμένο σχέδιο εεισβολής και γι αυτό επέμενε να ολοκληρωθεί η συζήτηση εντός της Ολομέλειας νωρίτερα.

Ανησυχία εκφράζεται ωστόσο κοινοβουλευτικές πηγές, καθώς τις τελευταίες ημέρες βουλευτές καταγγέλλουν ότι δέχονται καθημερινά αλλεπάλληλα ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα από τη στιγμή που τα τηλέφωνά τους δημοσιεύτηκαν σε έντυπο του ακροδεξιού χώρου.