Μέλος του Ρουβίκωνα ταξίδεψε και πολεμά στο πεδίο της μάχης της Ροτζάβα

Βρίσκεται στα σύνορα, στη Ροτζάβα. Δηλώνει αντιεξουσιαστής μέλος του Ρουβίκωνα. Με πολεμικό τυφέκιο σε ένα χάλασμα, μιλάει για τη  πορεία του, το Ρουβίκωνα και το πεδίο μάχης.

https://youtu.be/5BbLeN0LOus

Ο Νικόλας Ματαράγκας, γεννημένος το Μάιο του ’74 στην Αθήνα, από γονείς ενταγμενους στο ΚΚΕ.
“Μεγάλωσα χωρίς εθνική συνείδηση από την οικογένεια με αποτέλεσμα να υπερισχύσει το πολιτικό” δηλώνει ο 44άχρονος.
Στο δεξί χέρι του, “χτύπησε” τη φράση των στρατευμάτων της Ρωσικής επέλασης “ούτε βήμα πίσω”!
Ο ίδιος από νεαρή ηλικία επέλεξε τον αντιεξουσιαστικό χώρο. “Μακριά από τον ανθελληνισμός, το θεωρώ λάθος. Αγαπάω τον τόπο μου, τους ανθρώπους του, τις παραδόσεις και τη μουσική που ακούω.. ειμαι βαθιά διεθνιστής”, σημειώνει.
Μέλος του Ρουβίκωνα, ταξίδεψε μόνος- όπως δηλώνει -τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ιράκ. Δύο μέρες αργότερα έφτασε στη Ροτζάβα. Για ένα μήνα πέρασε τη βασική εκπαίδευση στα όπλα και εντάχθηκε στις ομάδες ενόπλων που επιχειρούν στην εμπόλεμη ζώνη με την ΙFM. Δύο συντροφοί του αναφέρει ότι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη χειροβομβίδας όταν εξερράγη σε επιχείρηση σφράγισης, οικήματος στο οποίο θα διανυκτέρευαν..
Συμμετείχε σε 10επιχειρήσεις στη Ρακα, “είναι δύσκολο πεδίο” καταλήγει..
__________
* Η συνέντευξη του Νικόλα Ματαράγκα, μέλους του Ρουβίκωνα, σε αναπαραγωγή απο το διαδίκτυο, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ Belkî Sibê: A journey through the Syrian War and the Rojava Revolution από τους Alexis Daloumis and the Shadow Crew.