Ορεστιάδα: Επίθεση απόπειρας βιασμού απο ανήλικους λαθρομετανάστες σε βαρος νοσηλεύτριας

Διαπίστωσαν ότι η νοσηλεύτρια ήταν μόνη στο ιατρείο του HotSpot, επιχείρησαν να κλειδώσουν την πόρτα και της επιτέθηκαν.
Αποδίδονται ως ανήλικοι λαθρομετανάστες διαβιούντες στο HotSport Ορεστιάδας.

Η έγκαιρη παρέμβαση συναδέλφου της, απέτρεψε το βιασμό της νοσηλεύτριας

Οι τρεις ασυνόδευτοι Αφγανοί λαθρομετανάστες, κατα δήλωσή τους ηλικίας 16 και 17 ετών, μεταφέρθηκαν στο ιατρείο του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης αλλοδαπών Ορεστιάδας, για να υποβληθούν σε εξετάσεις. Στο χώρο είχε βάρδια μια νοσηλεύτρια, με τους νεαρούς λαθρομετανάστες να επιχειρούν με παραπλάνηση να της αποσπάσουν την προσοχή, κι επιχείρησαν να κλειδώσουν την πόρτα, με προφανή πρόθεση να της επιτεθούν.
Η γυναίκα έβαλε τις φωνές για βοήθεια και επενέβη υπάλληλος του hot spot, με τη συνδρομή της παρούσας αστυνομικής δύναμης και απομάκρυναν από το ιατρείο τους ανήλικους.

Για το περιστατικό δεν έχει εκδοθεί σχετική καταγγελία από το Σωματείο των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας. Όπως επισημαίνεται το προσωπικό που έχει διατεθεί είναι εξαιρετικά περιορισμένο σύμφωνα με την οργανική δύναμη της Δομής ενω ανάλογα περιστατικά σε βάρος εργαζομένων, επαναλαμβάνονται χωρίς ανάλογη δημοσιότητα, επισημαίνουν με ανωνυμία γνωρίζοντες την κατάσταση.