Ωραιόκαστρο, ΘΣΝ: Λαθρομετανάστες επιτέθηκαν με μαχαίρια σε διασώστες του ΕΚΑΒ

Δυστύχημα με δύο νεκρούς και τον ελαφρύ τραυματισμό ενος ακόμη ανηλικου, διαβιουντων λαθρομεταναστών στο Κέντρο Κράτησης, στη Συμμαχική Οδό όταν παρασύρθηκαν από ΙΧ με Βουλγάρικες πινακίδες. Σοβαρά επεισόδια ακολούθησαν στο κέντρο κράτησης στις αποθήκες Φέσσα.

Διερχομενο αυτοκίνητο με Βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας, οταν ο 76άχρονος οδηγος παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 32άχρονη μητέρα και το 9άχρονο παιδί της απο τη Συρία ενω ελαφρά τραυματίστηκε ενα ακομα 12άχρονο κορίτσι (16/10-20.30), διαβιουντες στο Κεντρο Κρατησης λαθρομεταναστών  στις αποθήκες Φέσσα.

Οι λαθρομετανάστες υποχρέωσαν τον οδηγό του τζιπ να σταματήσει και τον ανάγκασαν να αποβιβαστει δια της βίας, τον λήστεψαν, τον προπηλάκισαν και εν συνεχεία έκαψαν το αυτοκίνητο του.

Ο 76άχρονος οδηγός, την τελευταία στιγμή, απομακρύνθηκε από τους σκοπούς- Αστυνομικούς του Κεντρου Κράτησης και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Από την κατάθεση του 76άχρονου οδηγού του αυτοκινήτου με τις βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, οι Αξιωματικοί της Τροχαίας αναζητουν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Ωστόσο λόγω του εμπρησμού τον οποίο προκάλεσαν οι λαθρομετανάστες στο όχημα του 76άχρονου η άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα οδήγησης αναμένεται να διαβιβαστούν μέσω του υπουργείου Μεταφορών.

 Οι μηχανές της ΔΙΑΣ και κλούβες των ΜΑΤ μετεβησαν στο χωρο για να αποκαταστήσουν την τάξη. Ωστόσο στο Κέντρο Κράτησης ηταν σε εξελιξη επεισόδια μεταξύ των διαβιουντων λαθρομεταναστών.

Το  ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης ελαβε σήμα για τροχαιο με παράσυρση και μολις το πλήρωμα έφτασε στο σημείο δέχθηκε επίθεση -σύμφωνα με πληροφορίες- τους επιτέθηκαν μεταξύ άλλων και με μαχαίρια και υποχρεώθηκε σε φυγή.

Ελαφρά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ενω υλικές ζημιές προκάλεσαν οι λαθρομετανάστες και στο ασθενοφόρο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε μόνο το νεκρό αγόρι. Ωστόσο σε απόσταση ασφαλείας, παραμένουν ασθενοφόρο ώστε να παραλάβουν τη νεκρή γυναίκα και το ελαφρά τραυματισμένο κοριτσι απο το σημείο του τροχαίου.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργουν οι Αξιωματικοί του Α΄Τμήματος Τροχαίας Θεσ/νικης

Φωτογραφικό υλικό από το χώρο των επεισοδίων στο κέντρο Κράτησης της αποθήκες Φέσσα  στηΘεσσαλονίκη.

___________

* πληροφορίες απο oraiokastro24.gr