Έρευνες διάσωσης των επιβαινόντων μονοκινητήριου Cessna 172

Στο φαράγγι του Βουραϊκού προς το Διακοφτό οι έρευνες για μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος τύπου Cessna 172, εχασε το σήμα του απο τον πινακα ελεγχου- στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Πελοποννήσου και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες -οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί κοντά στα Καλάβρυτα και προς Ζαχλωρού.
Απο το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης, το μονοκινητήριο αεροσκάφος, που ανήκει στην αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση με σχέδιο μεταξύ των περιοχων, Μεγαρα- Ρίο- Καλάβρυτα-Μέγαρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μονοκινητήριο αεροπλάνο επέβαιναν δύο άτομα, ένας εκπαιδευτής και ένας εκπαιδευόμενος. Λίγο μετά την απογείωσή του (16/10-17:25) έχασε επαφή με τον πύργο ελέγχου, ενώ βρισκόταν κοντά στην περιοχή των Καλαβρύτων. Το αεροσκάφος (16/10-18.15) κηρύχθηκε σε κατάσταση αβεβαιότητας και σχεδόν ενα τέταρτο αργότερα  (16/10- 18:30) κηρύχθηκε σε κατάσταση κινδύνου.
Στην περιοχή των Καλαβρύτων επιχειρούν χερσαίες δυνάμεις ενω στις έρευνες συνδράμουν, SUPER PUPA, και C-130, τρια οχήματα της Πυροσβεστικής Καλαβρύτων και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών, για τον εντοπισμό του ααεροσκάφου.