“Ωραίες εικόνες δεν έχει η Αστυνομία- Να έχετε εμπιστοσύνη στους Έλληνες Αστυνομικούς”

Κείμενο γνώμης Αστυνομικού 

“Πέντε λεπτά μετά την Ανάσταση κ ενώ όλοι πηγαίνουν σπίτια τους να φάνε μαγειρίτσα, μια ομάδα ΔΙΑΣ μόλις έχει συλλάβει έναν νεαρό κ ψάχνει να βρει στον υπόνομο τον χρυσό σταυρό που είχε πετάξει στην προσπάθεια του να ξεφορτωθεί τα πειστήρια του εγκλήματος.
Οι εικόνες των αστυνομικών της ΔΙΑΣ μέσα στον βούρκο, αντικατοπτρίζουν πλήρως τις δυσκολίες του επαγγέλματος. Οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν γιορτές ή ώρες ή τόπο! Αυτοί οι συνάδελφοι τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί μειώσεις στον μισθό τους, πληρώνουν μέσω κρατήσεων στη μισθοδοσία τους εισφορές αλληλεγγύης, προσφάτως δε η Πολιτεία τους διαχώρισε μισθολογικά σε τέσσερις κατηγορίες!!! Παρά τις παραπάνω δυσκολίες αλλά κ άλλες πολλές ακόμα που για οικονομία του χώρου κ του χρόνου δεν αναφέρω , βρίσκονται πάντα εκεί στο πλευρό των πολιτών ενός Κράτους που διαχρονικά δεν τους αποδίδει τον σεβασμό που τους αξίζει.
Μόνο περηφάνεια μπορώ να αισθάνομαι για αυτούς τους συναδέλφους που καθημερινά κουβαλάνε τον σταυρό της πάταξης της εγκληματικότητας στις πλάτες τους.
Ωραίες εικόνες δεν έχει η αστυνομία δυστυχώς. Συγγνώμη αν χαλάω την αισθητική σας μέρα που είναι. Με αυτές τις εικόνες όμως θέλω να σας δείξω ότι υπάρχει η αστυνομία κ είναι δίπλα σας πάντα κ παντού. Να έχετε εμπιστοσύνη στους Έλληνες αστυνομικούς.
ΔΙΑΣ Πειραιά Β’ Αλλαγή
Χρόνια πολλά. Χριστός Ανέστη

____________

* Ν.Μπ/ ΔΙΑΣ Πειραιά