Η ώρα της κατάθεσης για τον Κώστα Ζέμπερη- Παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ με το δικηγόρο του

Στους Αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής καταθέτει ο Κώστας Ζέμπερης για όσα ο ίδιος έχει περιγράψει σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικές κάμερες και δημοσιογράφους καθώς και για όσα γνώριζε για τη ζωή της κόρης του Δώρας Ζεμπερη, η οποία δολοφονήθηκε οταν βρέθηκε στο Β Νεκροταφείο.

Με τους Αστυνομικους στο τμημα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής να ερευνούν τη δολοφονία της 32άχρονης Εφοριακού, εξετάζουν βιντεοληπτικά υλικά από κλειστά κυκλώματα ασφάλειας, στα ποια έχει καταγραφεί η παρουσία της Δώρας Ζεμπέρη, λίγο πριν μπει στο Β Νεκροταφείο και βρεθεί δολοφονημένο με 14 μαχαιριές. Οι Αστυνομικοί, αναζητούν κινήσεις και παρουσία ατόμου που ενδεχομένως έχει καταγραφεί να την ακολουθούσε, ενώ υπό έρευνα βρίσκεται και ο τρόπος διαφυγής του δράστη από τη σκηνή εγκλήματος .

Με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά καθως δεν εχει προσδιοριστεί για τους Αστυνομικούς το κίνητρο πίσω από το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, και όλοι οσοι εξετάζονται κινούνται στη βάση του υπόπτου, μέχρι την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο Κώστας Ζέμπερης βρέθηκε το πρωί της Κυριακής (22/10) στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ασφάλειας Αττικής. Από κοινού με τον δικηγόρο του, πρόκειται να καταθέσει για όσα γνωρίζει, όσα ο ίδιος τις προηγούμενες ημέρες έχει επαναλάβει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες για τις σχέσεις του με την πρώην σύζυγό και μητέρα της Δώρας, καθώς και για τις μεταξύ τους επικοινωνίες. Ο ίδιος ανέφερε ότι με την κόρη του, είχαν τέσσερις μήνες να μιλήσουν ενω κατηγορεί την πρώην σύζυγό του, Γεωργία.
«Στο τηλέφωνο είχαμε μιλήσει. Έκανε το μεγάλο σφάλμα η γυναίκα μου και δεν τα άφηνε να έχουμε επαφές. Αν έχει φιλότιμο πρέπει να πάει στο Φάληρο να πνιγεί. Πάνε τρεις με τέσσερις μήνες που έχουμε να μιλήσουμε. Λίγο με τα οικονομικά, λίγο η γυναίκα μου δεν τα άφηνε να μην έχουμε γκρίνιες και δεν επέμενα γιατί η Δώρα είχε πολλή δουλειά και μίλαγα περισσότερο με τον Γιάννη».

Ο ίδιος μάλιστα λέει πως στο παρελθόν είχε καβγαδίσει τόσο έντονα με την σύζυγό του που ο ίδιος βρέθηκε στο αυτόφωρο.

«Της έκανα φασαρία ανέβασε κάποιον επάνω στο σπίτι. Της είχα πει: «φεύγω από το σπίτι δεν παίρνω τίποτα στα αφήνω όλα για τα παιδιά στο σπίτι επάνω δεν θα ανεβεί κανένας. Με πήρε τότε ο γιος μου ο Γιάννης τηλέφωνο και μου το είπε. Την άλλη ημέρα την περίμενα κάτω από το σπίτι και έγινε φασαρία. Με πήγαν αυτόφωρο», περιγράφει.

Στη σύζυγό του, επιρρίπτει ευθυνες και για τα όσα του καταλογίζει η μικρότερη κόρη του Κωνσταντίνα, «Δεν φταίει το παιδί το βάζει η μητέρα του. Την Κωνσταντίνα τη μεγάλωσα στα πούπουλα και τώρα βρίσκεται σε νευρικό κλονισμό και νομίζει πως αν ήμουν εγώ στο σπίτι το παιδί θα είχε γλιτώσει και μου ρίχνει εμένα ευθύνη. Εγώ δεν μπορούσα να μείνω μαζί τους μετά από αυτά που έκανε η γυναίκα μου. Η Κωνσταντίνα έχει δίκιο».

Ο Κώστας Ζέμπερης αρνείται τα όσα του έχουν ακουστεί σχετικά με την οικονομική του κατάσταση. «Βγαίνουν και λένε αρλούμπες ότι χρέωσα εγώ το παιδί στις τράπεζες. Οι τράπεζες να βγάλουν τραπεζική ενημερότητα. Ένα δάνειο στεγαστικό υπάρχει στο όνομα του παιδιού».

Επαναλαμβάνει τις αρχικές θέσεις του για πληρωμένο δολοφόνο και πως η υπηρεσία της με τις υποθέσεις που της ανέθετε ήταν αυτή που προκάλεσε το θάνατό της. «Όταν είσαι εφοριακός, ελεγκτής στο δικαστικό, στο ΣΔΟΕ, όταν έχει όλα αυτά πάνω σου έχει ανοιχτά μέτωπα. Θέλει πολύ για να καταλάβετε ότι το παιδί ήταν μπλεγμένο σε μεγάλες υποθέσεις; Το περίμενε το παιδί ήταν πληρωμένος δολοφόνος, του την είχε στημένη. Στις 17:00 πήγε το παιδί στο νεκροταφείο, 17:15 την είχε σκοτώσει. Και μένα μου το είχε πει, είχαμε πάει στην τράπεζα με τη Δώρα για να τακτοποιήσουμε μία δουλειά δικιά μου και μου είπε το παιδί: «Μπαμπά τώρα που είμαι στο ΣΔΟΕ δεν αισθάνομαι καλά, δεν αισθάνομαι ασφαλής». Της είπα να φύγει στο εξωτερικό. Είχα πολύ καλή σχέση με τη Δώρα. Μιλούσαμε για τις δουλειές, για τα αδέρφια της για τα πάντα. Αυτό έχει 6 με 7 μήνες. Τελευταία το παιδί ήταν αγχωμένο, δεν έτρωγε και δεν μου είπε η γυναίκα μου τίποτα. Αν ήμουν εγώ στο σπίτι το παιδί θα ήταν εδώ μαζί μας σήμερα. Δεν θα την άφηνα να πηγαίνει στο νεκροταφείο κάθε μέρα γιατί ήταν ευαίσθητη».

«Η ψυχή του παιδιού μου με τράβηξε στο νεκροταφείο».

Ο ίδιος τις προηγούμενες ημέρες, ανέφερε ενώπιον τηλεοπτικών συνεργείων και δημοσιογράφων ότι την ώρα της δολοφονίας της 32άχρονης, ο ίδιος περνούσε έξω από το Β’ Νεκροταφείο με το ΤΑΧΙ του.

«Κατέβηκα από Μαρούσι και πήρα έναν τύπο και παρακαλάω αυτόν τον τύπο να βγει να πει ποιος είναι και αν είδε κάτι. Τον πήγα στα Σεπόλια, στον λόφο Σκουζέ. Με το που μπήκα στην οδό Δράμας τον άφησα στα τριακόσια μέτρα, τρίτο τετράγωνο πιστεύω ήταν. Γύρω στα τριάντα με τριάντα πέντε με κοντό μαλλί. Εκεί απ’ έξω είχε κάμερα μπορεί να μας έχει πιάσει την ώρα που σταματάω απέναντι από την Τράλλεων και περνάω απέναντι στην Ηρακλείου και τον παίρνω στη γωνία του νεκροταφείου μπορεί να απέχει κάμερα».

Ο ίδιος, απηύθυνε έκκληση στον άνδρα να βγει δημοσίως και να μιλήσει: «Τον παρακαλώ πολύ να βγει και να πει ότι το ταξί που τον πήγε ήταν ο πατέρας του παιδιού, να βγει και να πει τι ήθελε αυτός ο άνθρωπος και αν είδε κάτι. Μπήκε γρήγορα γι’ αυτό μου ήρθε στο μυαλό και μου είπε έχουν κλείσει τι γραμμές του τρένου και μου έκανε εντύπωση. Πώς ήξερε ότι έχουν κλείσει τις γραμμές; Έψαχναν μου είπε κάποιους. Τι δουλειά είχε στο νεκροταφείο αν έπαιρνε το τρένο θα έπρεπε να ήταν στο σταθμό της Αγίας Βαρβάρας», αναφέρει και συμπληρώνει, «Γύρω στις 18:30 αλλά οι κάμερες θα το δείξουν ακριβώς τι ώρα τον πήρα εγώ στο αμάξι γιατί ήμουν κουρασμένος και δεν πρόσεχα, ούτε ήξερα τι γινόταν μέσα στο νεκροταφείο. Από Κολωνάκι, πήγα Μαρούσι και από Μαρούσι βρέθηκα εκεί».

Ο Κώστας Ζέμπερης, υποστηρίζει οτι ενημερώθηκε για τη δολοφονία της κόρης του τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/10). «Δούλευα όλη νύχτα το έμαθα στις τέσσερις το πρωί. Με πήρε τηλέφωνο ο γιος μου, ο Γιάννης, και μου λέει συμβαίνει αυτό και αυτό. Είχα μια κυρία μέσα στο αμάξι εκείνη την ώρα και την πήγαινα στη Λαμπρινή, κόντευα να φτάσω στο σπίτι της».

Με την κατάθεση του Κώστα Ζέμπερη, ολοκληρώνοται οι καταθέσεις των μελών της οικογένειας της 32άχρονης Εφοριακού, ενώ στοιχεία τα οποία έχουν προκύψει από τις έως τώρα μαρτυρίες οδηγούν τους Αστυνομικούς να αναζητήσουν το δράστη στο στενό κύκλο επαφών την νεαρής γυναίκας.